home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Βουλευτικά μηνύματα για την 28η Οκτωβρίου

Τι λένε Ανδριανός, Γαβρήλος, Πουλάς για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Ανδριανός Πουλάς Γαβρήλος

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός με αφορμή τη σημερινή Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή επέτειος είναι μέρα υπερηφάνειας και εθνικού φρονήματος. Είναι πάνω απ’ όλα μια υπενθύμιση του χρέους όλων μας να δικαιώνουμε καθημερινά με τη δημόσια δράση μας τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας για τη δική μας ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Η εποποιία του 1940 είναι μια χειροπιαστή απόδειξη των όσων οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε όταν ενώνουμε δυνάμεις μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά. 

Μπορεί λοιπόν σήμερα οι προκλήσεις τις δικής μας γενιάς να έχουν διαφορετικό περιεχόμενο, όμως η σημασία της εθνικής ενότητας και αυτοπεποίθησης για τη διασφάλιση της κοινής προκοπής παραμένει καθοριστική. Είναι η ιερή εντολή των ανά τους αιώνες ηρώων και μαρτύρων του Ελληνισμού και το μέτρο έναντι του οποίου όλοι μας κρινόμαστε.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!».

Γ. Γαβρήλος: Τα ΟΧΙ των λαών αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στην Ιστορία

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος σχολίασε για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου:

«Τα ΟΧΙ των λαών αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στην Ιστορία, γιατί οι αγώνες για τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και την Ελευθερία είναι πάντα ανώτεροι, επίκαιροι και διδακτικοί, ώστε να μη βρει ποτέ ξανά εύφορο έδαφος ο φασισμός.

Η 28η Οκτωβρίου είναι μέρα μνήμης και σεβασμού σε όλους τους γνωστούς και άγνωστους αγωνιστές του έπους του 40, που όρθωσαν ανάστημα μπροστά στο τέρας του ναζισμού. Στο όνομα αυτών των αγώνων και αυτής της Ιστορίας, σήμερα έχουμε χρέος να επαγρυπνούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια απειλής των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, υπερασπιζόμενοι την ασφάλεια και την ειρήνη της πατρίδας μας. Και οφείλουμε να συνεχίσουμε τη μάχη, για μια κοινωνία ελεύθερη, για ένα λαό που θα ζει με αξιοπρέπεια, για ένα ισχυρό Κοινωνικό Κράτος για όλους, χωρίς διακρίσεις.

Τέλος, την ώρα που το απεχθές πρόσωπο του πολέμου σκορπά νεκρούς και συντρίμμια στην Μέση Ανατολή και όσο μικρά παιδιά χάνουν καθημερινά τη ζωή τους, κανείς μας δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Πρέπει η διεθνής κοινότητα να αναλάβει άμεσα δράση για τον τερματισμό του ανελέητου σφυροκοπήματος των αμάχων στη Γάζα και την επανέναρξη των συνομιλιών, ώστε να βρεθεί μια δίκαιη λύση συνύπαρξης, με την άρση του αποκλεισμού της Παλαιστίνης και την αναγνώριση ενός ελεύθερου κράτους.»

Μήνυμα του Ανδρέα Πουλά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς σχολίασε για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου:

«Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί σταθμό στην πορεία του έθνους μας και ημέρα μνήμης και τιμής για τον απανταχού Ελληνισμό, που αντιστάθηκε στον φασισμό.

Το “ΟΧΙ” του 1940 ενσαρκώνει τη διαχρονική πίστη του λαού μας στα ιδανικά της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, και της Ειρήνης.

Η γενιά του ’40 έδωσε σκληρές μάχες μέσα σε αντίξοες συνθήκες και δίδαξε με το παράδειγμά της, πως ένας λαός μπορεί να στέκεται περήφανος απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους, με όπλο του την αδάμαστη θέλησή του, τις αξίες και τα ιδανικά του.

Τα μηνύματα του Έπους του 1940 είναι επίκαιρα ακόμα και σήμερα. Η μάχη για Ελευθερία, Αυτοδιάθεση και Δικαιοσύνη παραμένει ακόμα και σήμερα το ζητούμενο σε ολόκληρη την υφήλιο.

Με θλίψη παρακολουθούμε όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Μέση Ανατολή. Αθώοι άνθρωποι, άμαχοι και παιδιά χάνουν τη ζωή τους στο βωμό του μίσους.

Η χώρα μας οφείλει να στοιχηθεί στην σωστή πλευρά της ιστορίας, όπως το ένδοξο παρελθόν της επιτάσσει, για να μην ζήσουν ποτέ την αναζωπύρωση του φασισμού, του μίσους και του διχασμού οι νεότερες γενιές.»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis