home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Αργολίδα μέσα σε μία σπηλιά στην Αρχαία Ασίνη

Η «σπηλιά» επιλέχθηκε ως χώρος έκθεσης, καθώς δημιουργήθηκε κατά την περίοδο της Ιταλικής κατοχής – Είναι επισκέψιμη για τον κόσμο
Έκθεση σπηλιά Αρχαία Ασίνη Β' Παγκόσμιος

Με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, είναι ευκαιρία να επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ασίνης. Εκτός από την αρχαιολογική περιήγηση, μπορείτε να επισκεφτείτε μια «σπηλιά», όπου γίνεται παρουσίαση της ιστορίας του Β’ παγκοσμίου πολέμου στην περιοχή της Αργολίδας, μία έκθεση την οποία έχει επιμεληθεί ο Μπάμπης Αντωνιάδης.

Η «σπηλιά» επιλέχθηκε ως χώρος έκθεσης, καθώς δημιουργήθηκε κατά την περίοδο της Ιταλικής κατοχής. (Μάρτιος 1942 όπως καταγράφετε σε αναφορά του φύλακα Ν Μπικάκη).

Ο αρχαιολογικός χώρος κατά τη διάρκεια του πολέμου καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό, γιατί οι κατακτητές χρησιμοποίησαν οικοδομικό υλικό των αρχαίων κτηρίων για να κατασκευάσουν οχυρωματικά έργα στον βράχο.

Οι ενότητες της έκθεσης είναι:

  • 8ο Σύνταγμα πεζικού της IV Μεραρχίας Ναυπλίου
  • Ημέρες Απριλίου 1941 στο Ναύπλιο και στο Τολό.
  • Ιταλογερμανική κατοχή στην Αργολίδα.
  • 1941-1944 το πρόβλημα του επισιτισμού.
  • Η οργάνωση της αντίστασης στην Αργολίδα.
  • Οι αρχαιότητες στην Αργολίδα κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Β' Παγκόσμιος Αργολίδα (1)

Διαβάστε και την ιδιαίτερη ιστορία του Τολιανού φύλακα της αρχαίας Ασίνης Νικόλαου Μπικάκη που κατά τη διάρκεια της κατοχής κάνει αναφορά στην διάρκεια της κατοχής 10/3/1942 για τα οχυρωματικά έργα στην Αρχαία Ασίνη.

Β' Παγκόσμιος Αργολίδα (2)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis