home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Εγκαίνια για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και ανακαινισμένους χώρους στο Νοσοκομείο Άργους

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Α’ ορόφου καλύπτει 56 αιμοκαθαιρόμενους νεφροπαθείς από την Αργολίδα, ενώ υπάρχει δυνατότητα να καλύψει άλλους 18
Άργος Μονάδα Τεχνητού Νεφρού εγκαίνια (2)

Σήμερα Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Α΄ ορόφου της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους, από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.

Επίσης εγκαινιάστηκαν ανακαινισμένοι χώροι της Εντατικής Μονάδας Καρδιοπαθών, Παθολογικού-Καρδιολογικού, Νοσηλευτικού Τμήματος.

Την τελετή για τα εγκαίνια και τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αργολίδας κ. Γεσθημανή Κασνακτσόγλου, ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Αργολίδας κ. Θοδωρής Βασιλόπουλος, ο νεοεκλεγέντας Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Βασίλης Σιδέρης, ο νεοεκλεγέντας Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Γιάννης Μαλτέζος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας κ. Κώστας Κατσαρός, ο Πολιτευτής της Ν.Δ. και Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γιώργος Δωροβίνης, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Γιώργος Μπιμπής,  η Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Παραρτήματος Άργους κ. Αναστασία Τριανταφύλλου, καθώς και Διοικητικό, Ιατρικό και  Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Καρβέλης Μονάδα τεχνητού νεφρού Άργος (3)
Καρβέλης Μονάδα τεχνητού νεφρού Άργος (1)

Να σημειωθεί ότι στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν και ήταν ιδιαίτερα συγκινημένοι, συγγενικά πρόσωπα των δωρητών της Μονάδας.

Η Μονάδα αυτή λειτουργεί από το 1997 αρχικά σε ισόγεια λυόμενη κατασκευή. Το 2002 μετά από δωρεά των αείμνηστων Βασιλείου και Βασιλικής Βούρδουλα, κατασκευάστηκε κτίριο (υπόγειο , ισόγειο και πρώτος όροφος) το οποίο συνενώθηκε με το υφιστάμενο λυόμενο κτίριο. Ο πρώτος όροφος αυτού έμεινε ημιτελήςτο 2002, ωστόσο κάποιες εργασίες συνεχίστηκαν μέχρι τον Οκτώβριο του 2006. Έκτοτε και με την πρόφαση ότι δεν υπήρχαν άλλα χρήματα από δωρεές, ο πρώτος όροφος του κτιρίου εγκαταλείφθηκε. Έπειτα από συνεχείς οχλήσεις του Συλλόγου Νεφροπαθών Αργολίδας στους αρμόδιους Φορείς (Υπουργείο Υγείας, 6η ΥΠΕ, κ.λ.π.)  και δεδομένου ότι η λυόμενη κατασκευή  αποτελούνταν εξωτερικά από φύλλα αμιάντου – τα οποία είναι επιβλαβή για την υγεία – τελικά το 2021 αποπερατώθηκε ο πρώτος όροφος της Μονάδας και στις 28 Φεβρουαρίου 2022 λειτούργησε με τους ασθενείς που αιμοκαθαίρονταν έως τότε στο λυόμενο κτίριο.

Έτσι σήμερα καλύπτει 56 αιμοκαθαιρόμενους νεφροπαθείς από την Αργολίδα, ενώ υπάρχει δυνατότητα να καλύψει τουλάχιστον άλλους 18.

Καρβέλης Μονάδα τεχνητού νεφρού Άργος (4)
Καρβέλης Μονάδα τεχνητού νεφρού Άργος (2)

Επιτέλους, οι αγώνες του Συλλόγου Νεφροπαθών Αργολίδας για τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των αιμοκαθαιρομένων νεφροπαθών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Άργους είχαν απτά αποτελέσματα.

Όπως αναφέρουν τα μέλη του Συλλόγου: «Μένουν ακόμα πολλά να γίνουν, αλλά θεωρούμε ότι με τη δέσμευση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη και της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Αργολίδας κ. Γεσθημανής Κασνακτσόγλου για συνεργασία στους τομείς ευθύνης τους θα καταφέρουμε ακόμη περισσότερα».

Άργος Μονάδα Τεχνητού Νεφρού εγκαίνια (1)

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis