home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Α. Πουλάς: Να διατηρηθούν οι δημοσιεύσεις υποχρεωτικού χαρακτήρα στον Περιφερειακό Τύπο

Για το θέμα κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Ανδρέας Πουλάς

Τη διατήρηση των δημοσιεύσεων υποχρεωτικού χαρακτήρα (προκηρύξεων, διακηρύξεων κ.α.) στον Περιφερειακό Τύπο αιτείται με επιστολή της η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Για το θέμα κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

«Προς:

  1. Τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, κ. Ιωάννη Μπρατάκο
  2. Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα

Θέμα: «Διατήρηση των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων στον Περιφερειακό Τύπο»

Σας καταθέτω επιστολή της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου με την οποία αιτούνται τη διατήρηση των δημοσιεύσεων υποχρεωτικού χαρακτήρα (προκηρύξεων, διακηρύξεων κ.α.) στον Περιφερειακό Τύπο.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της επιστολής τα έσοδα από τις δημοσιεύσεις υποχρεωτικού χαρακτήρα (προκηρύξεων, διακηρύξεων κ.ά.), αποτελούν τον τελευταίο σταθερό πόρο του συνόλου των περιφερειακών εφημερίδων. Παράλληλα αποτελούν τεκμήριο διαφάνειας και ενημέρωσης της αγοράς και της κοινωνίας.

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια λόγω των συνεχόμενων κρίσεων περισσότερες από 50 εβδομαδιαίες και ημερήσιες περιφερειακές εφημερίδες ανέστειλαν την έκδοσή τους ενώ όσες έχουν παραμείνει αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας.

Δεδομένου ότι στις 31-12-2023 λήγει η τελευταία παράταση που δόθηκε το Δεκέμβριο του 2020, η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου ζητά την οριστική, χωρίς ημερομηνία λήξης, διατήρηση της υποχρεωτικότητας των δημοσιεύσεων γιατί σε περίπτωση κατάργησής τους όπως αναφέρουν είναι βέβαιο ότι η συντριπτική πελιοψηφία των εφημερίδων που σήμερα δικαιούνται αυτές τις δημοσιεύσεις θα οδηγηθούν σε λουκέτο η σε ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis