home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γαβρήλος: Τι γίνεται με τις ελλείψεις γιατρών στο Νοσοκομείο Αργολίδας

Κατάθεση Ερώτησης του βουλευτή Αργολίδας στη Βουλή

Στην Βουλή, για μια ακόμη φορά, φέρνει ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας Γιώργος Γαβρήλος το ζήτημα των πολλών ελλείψεων σε προσωπικό που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Αργολίδας, με άμεση συνέπεια να παρουσιάζονται προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασθενών.

Μέσω της κατάθεσης Ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας, ο Γιώργος Γαβρήλος ζητά άμεσες απαντήσεις σχετικά με την πολιτική της Κυβέρνησης η οποία αποψιλώνει το Νοσοκομείο από σημαντικές ιατρικές ειδικότητες, όπως Ακτινολόγοι, Παθολόγοι, Παιδίατροι, κα., δημιουργεί αδυναμία αντιμετώπισης των περιστατικών και τελικά αναγκάζει τους πολίτες να απευθύνονται σε ιδιώτες. Το πότε επιτέλους θα ασχοληθεί η Κυβέρνηση με την υποστελέχωση των Δημοσίων Δομών Υγείας της Αργολίδας, είναι η απορία κάθε πολίτη του Νομού.

Η κατάσταση του Νοσοκομείου Αργολίδας είναι πια σε οριακό σημείο. Γιατροί, Νοσηλευτές και Ασθενείς εκπέμπουν καθημερινά σήμα κινδύνου για την απαξίωση του ΕΣΥ. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δεν θα σταματήσει να υπερασπίζεται το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και το δικαίωμα των πολιτών για δωρεάν περίθαλψη σε στελεχωμένες και οργανωμένες Μονάδες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

“Για πολλοστή φορά αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιες Δομές Υγείας του Νομού Αργολίδας. Η ολιγωρία της Κυβέρνησης, η άρνηση για προσλήψεις προσωπικού- ειδικά ιατρικών ειδικοτήτων- και η τακτική της επικοινωνίας χωρίς ουσία, έχουν παραλύσει το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία του Νομού. Παράλληλα, οι πολίτες ταλαιπωρούνται καθημερινά και βιώνουν ένα άνευ προηγουμένου καθεστώς ανασφάλειας για την υγεία τους, ενώ οι γιατροί εργάζονται καθημερινά κάτω από συνθήκες burn out και εξωθούνται σε μπαράζ παραιτήσεων.

Συγκεκριμένα, το Ακτινολογικό Τμήμα του ΓΝ Άργους, ενώ στο δυναμικό του είχε τρεις Ακτινολόγους, εξαιτίας των πολιτικών της Κυβέρνησης που μέσω μετακινήσεων σε όμορους Νομούς και εξαντλητικές υπερωρίες προσπαθεί να καλύψει τα κενά του ΕΣΥ, έχει φτάσει, παρά τις μεγαλόστομες υποσχέσεις του Υφυπουργού Υγείας, σε άλλη πρόσφατη Επίκαιρη Ερώτησή μας, να λειτουργεί πια, μόνο με έναν γιατρό. Μάλιστα, λόγω έλλειψης ακτινολόγων, η Διοίκηση οδηγήθηκε στην απόφαση να προχωρήσει σε σύμβαση με ιδιώτες ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται τα περιστατικά.

Επίσης, ενώ υπάρχει έτοιμη και εξοπλισμένη Παιδιατρική Κλινική, δεν έχουν προσληφθεί γιατροί της συγκεκριμένης ειδικότητας για να τη στελεχώσουν, με αποτέλεσμα εκατοντάδες γονείς να ταλαιπωρούνται καθημερινά. Ταυτόχρονα, το προσωπικό που εργάζεται στην Ορθοπεδική Κλινική, την Ψυχιατρική και την Μονάδα Νεφρού, δεν επαρκεί, παρά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλει, να καλύψει όλες τις ανάγκες των περιστατικών.

Τέλος, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για πρόσληψη Παθολόγων, Ουρολόγων και Γυναικολόγων καθώς τα εν λόγω τμήματα λειτουργούν και αυτά, μόνο χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του λιγοστού προσωπικού που έχει απομείνει.

Επειδή το Νοσοκομείο Αργολίδας εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες πολίτες του Νομού αλλά και επισκέπτες,

Επειδή η υποβάθμιση του Νοσοκομείου λόγω των πολιτικών της Κυβέρνησης, επιτείνεται καθημερινά,

Επειδή η κατάσταση λειτουργίας των περισσότερων κλινικών είναι πια οριακή, λόγω της έλλειψης προσωπικού,

Επειδή οι πολίτες νιώθουν εδώ και καιρό τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης καθώς συνεχώς ανακοινώνονται προθέσεις ενίσχυσης του ΕΣΥ, αλλά καμία ουσιαστική πράξη ενίσχυσης δεν λαμβάνει χώρα,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.         Τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο για να αναστραφεί άμεσα η συνολική κατάσταση υπολειτουργίας που παρουσιάζεται στο Νοσοκομείο Αργολίδας;

2.         Τι προγραμματίζεται για τις προσλήψεις ιατρών στο ΓΝΑ ώστε να αντιμετωπιστούν τα κενά των προαναφερόμενων ειδικοτήτων;“.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis