home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πέρασε το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Διαθέτει 6,5 εκατ. ευρώ από τους ΚΑΠ (920.000 ευρώ ανά Περιφερειακή Ενότητα) και μέσω του 20% των ΚΑΠ, περίπου 2 εκατ. ευρώ
Ολοκληρώθηκαν έργα 2 εκ ευρώ στην πυρόπληκτη Γορτυνία 2

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο τελευταίο ΠεΣυ της Τρίπολης. Διαθέτει 6,5 εκατ. ευρώ από τους ΚΑΠ (920.000 ευρώ ανά Περιφερειακή Ενότητα) και μέσω του 20% των ΚΑΠ, περίπου 2 εκατ. ευρώ. Από ιδίους πόρους, τα χρήματα κυμαίνονται από 200.000 έως και 600.000 ευρώ, ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Το τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά έργα, έργα πολιτισμού, τουρισμού, προμήθειας αλατιού για το χειμώνα, αγροτικού εξηλεκτρισμού, έργα οδικής ασφάλειας, έργα βελτίωσης δρόμων, καθαρισμούς ρεμάτων, έργα προμήθειας αθλητικού υλικού κ.α. Επίσης, το Τεχνικό Πρόγραμμα επενδύει και στο πρόγραμμα σίτισης των σχολείων, το οποίο ενισχύεται.

«Η νέα Περιφερειακή Αρχή μπορεί να το αλλάξει. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι οι μελέτες. Δεν βγαίνουν ολοκληρωμένες μελέτες. Πρόβλημα είναι και οι παρατάσεις, που τινάζουν τους διαγωνισμούς στον αέρα. Αυτά δημιουργούν προβλήματα καθυστέρησης ολοκλήρωσης των έργων του Τεχνικού Προγράμματος. Μας χρωστούν χρήματα απ’ το Π.Δ.Ε. Έχουμε προβλήματα και με το ”Αντώνης Τρίτσης”. Πρόκειται για ένα Τεχνικό Πρόγραμμα, περίπου 10 εκατ. ευρώ. Είναι το μικρός μας Τεχνικό Πρόγραμμα. Βέβαια έχουμε το Π.Δ.Ε. και το ΠΕΠ Πελοποννήσου που, όμως, είναι αρμοδιότητα του Περιφερειάρχη και όχι του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αυτά είναι τα μεγάλα Τεχνικά Προγράμματα», ανέφερε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Σφοδρή ήταν η κριτική που εξαπέλυσαν οι περιφερειακές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι περισσότερες εκ των οποίων καταψήφισαν (13 σύμβουλοι ψήφισαν κατά και 14 υπέρ του Τεχνικού Προγράμματος).

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis