home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Λαϊκή αγορά Ναυπλίου: Ασφυκτικό κυκλοφοριακό κομφούζιο στους κεντρικούς δρόμους

Οδηγοί και πεζοί έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλες ουρές και παραβιάσεις του ΚΟΚ
Λαική αγορά στο Ναύπλιο (2)

Η λαϊκή αγορά του Ναυπλίου, που πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη και Σάββατο στην οδό 25ης Μαρτίου, προκαλεί προβλήματα στην οδική κυκλοφορία στην πόλη. Η περιορισμένη και προβληματική κυκλοφορία ενός μεγάλου τμήματος του δρόμου, σε συνδυασμό με τη μαζική προσέλευση κόσμου, δημιουργεί ασφυκτικό κυκλοφοριακό κομφούζιο, με μεγάλες ουρές αυτοκινήτων και παραβιάσεις του ΚΟΚ.

Ειδικότερα, η οδός 25ης Μαρτίου, έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του Ναυπλίου, κλείνει στο ένα ρεύμα της, από νωρίς το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι, για τη διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς. Στο άλλο ρεύμα του δρόμου επίσης η κίνηση των αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα προβληματική. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες ουρές αυτοκινήτων στους γύρω δρόμους, καθώς οι οδηγοί προσπαθούν να φτάσουν στην αγορά ή να την αποφύγουν ανάλογα.

Λαική αγορά στο Ναύπλιο (1)

Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη

Όπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής, «η λαϊκή αγορά δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία. Οι δρόμοι γύρω από την οδό 25ης Μαρτίου είναι ασφυκτικά γεμάτοι με αυτοκίνητα και είναι πολύ δύσκολο να περάσεις. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και δεν βοηθά τους πολίτες να φτάσουν άμεσα στον προορισμό τους».

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη τα πρωινά κάθε Σαββάτου στο Ναύπλιο, όπως σήμερα, όταν η λαϊκή αγορά προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρούνται παραβιάσεις του ΚΟΚ, με οδηγούς να σταθμεύουν παράνομα και να δημιουργούνται τεράστιες ουρές τόσο στην 25ης Μαρτίου, όσο και σε πολλούς άλλους δρόμους.

Τα προβλήματα στην οδική κυκλοφορία έχουν αρνητικές επιπτώσεις τόσο στους πολίτες, όσο και στους επισκέπτες του Ναυπλίου. Οι πολίτες δυσκολεύονται να φτάσουν στους προορισμούς τους, ενώ οι επισκέπτες έχουν μια αρνητική πρώτη εντύπωση από την πόλη.

Προτείνουν μετακίνηση της λαϊκής αγοράς

Κατά καιρούς δεν είναι λίγοι αυτοί που προτείνουν τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς σε ένα όχι και τόσο κεντρικό σημείο, ώστε να μην προκαλείται τόσο μεγάλη συμφόρηση. Όπως αναφέρει ένας άλλος κάτοικος «η λαϊκή αγορά είναι πολύ χρήσιμη για τους κατοίκους της πόλης, αλλά η λειτουργία της σε έναν τόσο κεντρικό δρόμο δεν είναι σωστή. Θα ήταν προτιμότερο να μετακινηθεί σε ένα σημείο που δεν θα δημιουργεί προβλήματα στην κυκλοφορία».

Η λύση στο πρόβλημα θα μπορούσε να είναι η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς σε ένα λιγότερο κεντρικό σημείο. Αυτό θα μπορούσε να γίνει είτε σε έναν από τους γύρω δρόμους, είτε σε ένα πιο απομακρυσμένο σημείο της πόλης.

Η νέα δημαρχία του Ναυπλίου θα πρέπει να εξετάσει το πρόβλημα και να βρει μια λύση που θα ικανοποιήσει τόσο τους πολίτες, όσο και τους επισκέπτες της πόλης.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis