home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών συγχαίρει Έλληνες δημοσιογράφους

Δημοσιογραφικό βραβείο «Daphne Caruana Galizia 2023» στους δημοσιογράφους του ερευνητικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Solomon
Ναυάγιο Πύλος

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) συγχαίρει τους Έλληνες δημοσιογράφους του ερευνητικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Solomon, που τιμήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το δημοσιογραφικό βραβείο «Daphne Caruana Galizia 2023» για την υποδειγματική τους και σε βάθος έρευνα σχετικά με το πρόσφατο πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου.

Το βραβείο έχει θεσπιστεί στη μνήμη της Μαλτέζας δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε το 2017, κατά την περίοδο της δημοσιογραφικής της έρευνας για τη διαφθορά στη χώρα της.

Οι βραβευθέντες δημοσιογράφοι Σταύρος Μαλιχούδης, Ηλιάνα Παπαγγελή και Κορίνα Πετρίδη του Solomon συνεργάστηκαν με την ερευνητική ομάδα Forensis, το γερμανικό δίκτυο StrgF/ARD και τη βρετανική εφημερίδα The Guardian. Οι προαναφερθέντες, μαζί με ακόμα 8 Έλληνες και άλλους ξένους συνεργάτες σε ελληνικά και ξένα Μέσα, που συνέπραξαν σε αυτή την έρευνα -εξασφαλίζοντας την τιμητική διάκριση- επιβεβαιώνουν την ανάγκη ύπαρξης ανεξάρτητης, πλουραλιστικής, ερευνητικής δημοσιογραφίας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis