home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Έφυγε από τη ζωή ο παλιός δήμαρχος Ναυπλίου και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μελίδης

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, στις 4μμ, στον Άγιο Αναστάσιο Ναυπλίου.
Γιάννης Μελίδης

Έφυγε από τη ζωή ο παλιός δήμαρχος Ναυπλίου και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μελίδης. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, στις 4μμ, στον Άγιο Αναστάσιο Ναυπλίου.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στον Καύκασο το 1930. Σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή της Αθήνας.

Διετέλεσε δημοτικός Σύμβουλος Ναυπλίου το 1961 και εξελέγη Δήμαρχος της πόλης το 1982.

Στις εκλογές του 1974 και του 1977 ήταν υποψήφιος με την Ένωση Κέντρου και από το 1989 έως το 1996 με το ΠΑΣΟΚ.

Γιάννης Μελίδης 2 1

Όπως γράφει ο Τόλης Κοΐνης για τον εκλιπόντα:

«Μια εποχή τελειώνει… Το μικρό παιδί που ήρθε κάποτε από την Γεωργία, που έπαιξε μπάλα στον Πανναυπλιακό, που σπούδασε δουλεύοντας, που έγινε δικηγόρος με καλό γραφείο.

Το μικρό παιδί που κάποτε γνώρισε την ρατσιστική προκατάληψη να τον αποκαλούν υποτιμητικά «Ρώσσο» και «Τούρκο», αλλά αυτός κουβάλαγε τις αρετές του ακμαίου Ελληνισμού του Καυκάσου.

Μεγάλωσε στα Ρώσικα, στην γειτονιά της Πρόνοιας γύρω από τους Αγίους Πάντες.

Ο άντρας που δεν ξέχασε αυτή την πατρογονική του κληρονομιά. Πολιτεύτηκε με συνέπεια στο Δημοκρατικό Στρατόπεδο… Ο λαός τον τίμησε εκλέγοντάς τον Δήμαρχο της πρώτης πρωτεύουσας… και στη συνέχεια τέσσερις φορές βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΙΔΗΣ εκπροσωπούσε μια άλλη αγνή πολιτική σχολή… Ήθελε πυγμή να επιβιώσεις. Μετριοπάθεια στις εκφράσεις, αποφασιστικότητα στις κινήσεις, ταχύτητα αντίληψης, και σταθερή προσήλωση σε αρχές και αξίες.

Θα μου μείνει αξέχαστη μια σκηνή από την προεκλογική εκστρατεία του 1982. Είχε δηλώσει για προεκλογικό κέντρο την ταβέρνα του Μπιστόλα στην Πρόνοια. Όπως είμαστε εκεί μαζεμένοι… και είχε αρχίσει να ρέει το κρασί… μια παρέα άρχισε να τραγουδάει «Στο περιγιάλι το κρυφό…» Θεοδωράκης σε στίχους Σεφέρη… τραγούδαγαν ωραία… τους κοίταξα… ήταν τέσσερις πενηντάρηδες οικοδόμοι… Από αυτόν τον κόσμο ήταν ο Γιάννης Μελίδης, όπου οι οικοδόμοι τραγουδούσαν στίχους Νομπελίστα ποιητή.

Μέχρι τέλους η ρατσιστική προκατάληψη πολλών τον βάραινε. Απτόητος προχωρούσε… ή μάλλον έτρεχε όπως έκανε μικρός με την μπάλα στο γήπεδο και τις αλάνες…Τώρα πια είναι στη βάρκα και τον μεταφέρει στα Νησιά των Μακάρων…

Θα μείνει αξέχαστος… γυναίκα, κόρες, εγγόνια, φίλοι και συναγωνιστές θα τον θυμόμαστε πάντα».

Γιάννης Μελίδης 3
Φώτο: Χριστίνα Μελίδη

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis