home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας από το νοσοκομείο Άργους

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου
Η Ψυχιατρική Κλινική θα καλύπτει 24ωρη νοσηλεία, για ασθενείς με μείζονα ενεργό ψυχιατρική συμπτωματολογία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου. Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, η εκπαίδευση γύρω από τις ψυχικές ασθένειες σε όλο τον κόσμο, καθώς και η κινητοποίηση των προσπαθειών για τη στήριξη της ψυχικής υγείας.

Ο Ψυχιατρικός Τομέας της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους του Γ.Ν. Αργολίδας με την υποστήριξη της Διοίκησης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας «Mental Health is a Universal Human Right», «Η Ψυχική Υγεία είναι Ανθρώπινο Δικαίωμα» διοργανώνει δράσεις στο χώρο του Ψυχιατρικού Τμήματος και στην κοινότητα στις 10-13 Οκτωβρίου 2023.

Σκοπός των δράσεων είναι η πρόληψη και η προαγωγή ψυχικής υγείας, η ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και η γνωριμία με την ψυχική νόσο. Η υλοποίηση των δράσεων αυτών θα γίνει σε συνεργασία και με άλλους φορείς στα πλαίσια της δικτύωσης.

ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Την Τρίτη 10-10-2023 στο χώρο του Ψυχιατρικού Τμήματος θα υλοποιηθεί Βιωματική Εκπαίδευση Βασικών Πρώτων Βοηθειών σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα του ΕΕΣ Άργους που θα απευθύνεται σε λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Στόχος της δράσης είναι η απόκτηση βασικών γνώσεων πρώτων βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί επίδειξη του αθλήματος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης από την ακαδημία ΑΙΑΝΤΑΣ Αργολίδος καθώς και ενημέρωση για τα οφέλη του αθλήματος τόσο στην σωματική όσο και στην ψυχική υγεία όπως είναι η ανάπτυξη νοητικών δεξιοτήτων, η βελτίωση του οπτικοκινητικού συντονισμού και της ισορροπίας, η βελτίωση της αντοχής ,η ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεπίδρασης κ.α.

Την Τετάρτη 11-10-2023, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος, θα υλοποιηθεί δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία, την ψυχική νόσο και την αποστιγματοποίηση σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας στην κοινότητα. Η δράση θα γίνει σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ- ΟΞΥΓΟΝΟ Ναυπλίου.

Την Πέμπτη 12-10-2023 τον χώρο του Ψυχιατρικού Τμήματος θα επισκεφτούν μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αργολίδας στα πλαίσια Art- Δράσης «Ζωγραφίζω για την Ψυχική Υγεία».

Στον ισόγειο χώρο του Ψυχιατρικού Τμήματος θα υπάρχει έκθεση δημιουργιών των ομάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis