home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πόρτο Χέλι: Ο Ιρλανδός κροίσος, η επένδυση των 250 εκατ. ευρώ και η ταβέρνα που του χαλάει τα σχέδια

Ο Πολ Κόλσον θέλει να φτιάξει πεντάστερο ξενοδοχείο και 10 πολυτελείς βίλες στη Χηνίτσα – Τι ισχύει με τη φημολογούμενη πρόταση για τη «Ταβέρνα της Γιαγιάς»
Ξενοδοχείο Χηνίτσα

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας τον κέρδισε και οι ομορφιές της Αργολίδας τον έκαναν να επενδύσει. Ο λόγος για τον Ιρλανδό κροίσο Πολ Κόλσον ο οποίος επέλεξε να ζήσει με τη γυναίκα του και να επικεντρωθεί επιχειρηματικά στο Πόρτο Χέλι.

Μετά από ένα οικόπεδο με τον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης που κάποτε λειτουργούσε, έναντι 55 εκατομμυρίων ευρώ, ο Πολ Κόλσον αγόρασε δύο ξενοδοχεία 4 αστέρων στη Χηνίτσα και επεξεργάζεται πλάνο για τη δημιουργία ενός ενιαίου και σύνθετου τουριστικού καταλύματος 5 αστέρων, αξίας άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ταβέρνα που αντιστέκεται

Εμπόδιο στα σχέδια του Ιρλανδού κροίσου φαίνεται πως στέκεται η «Ταβέρνα της Γιαγιάς» στη Χηνίτσα. Ο ιδιοκτήτης δηλώνει στο MEGA αποφασισμένος να μην πουλήσει, όποια πρόταση και αν έρθει στο μέλλον: «Η αλήθεια είναι ότι το εστιατόριο δεν πωλείται και από εκεί και πέρα δεν έχω έρθει σε κάποια επαφή, δεν έχει εκφράσει ενδιαφέρον».

Ο ίδιος δεν επιβεβαιώνει στο Mega τα δημοσιεύματα για απόρριψη πρότασης 20 εκατ. ευρώ. Όπως λέει όμως, ακόμα και αν ο Ιρλανδός δισεκατομμυριούχος του χτυπήσει την πόρτα για αγορά, εκείνος θα αρνηθεί.

«Είναι της γιαγιάς και τα σχετικά, όπως έχουν αναφέρει, ήταν της γιαγιάς μου. Καταρχήν δεν έχει γίνει πρόταση, αλλά και να υπήρχε, δεν πωλείται. Είναι συναισθηματικοί οι λόγοι».

Ταβέρνα της Γιαγιάς
Φώτο: fb

Ποιος είναι ο Πολ Κόλσον

Ο Πολ Κόλσον είναι Ιρλανδός δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης εργοστασίων με προϊόντα γυαλιού και μετάλλου, που στα 71 του χρόνια αποφάσισε να παραιτηθεί από την προεδρία του ομίλου και να ζήσει με τη γυναίκα του στην Ελλάδα.

O Ιρλανδός μεγιστάνας του χάλυβα που διαθέτει και μένει σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπίτια στο Πόρτο Χέλι υπόσχεται πως αν υλοποιηθεί το σχέδιό του, δεν πρόκειται να αλλάξει η φυσιογνωμία της περιοχής.

Το σχέδιο της ενοποίησης

Ο Πολ Κόλσον σχεδιάζει να ενοποιήσει τα δύο ξενοδοχεία που αγόρασε για τη δημιουργία ενός πεντάστερου και δέκα πολυτελών κατοικιών, με το σχέδιο να προβλέπει μεταξύ άλλων γήπεδα γκολφ, ελικοδρόμιο καθώς και μια ιδιωτική μαρίνα που θα δένουν τα σκάφη επωνύμων.

Ο Ιρλανδός μεγιστάνας βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με μεγάλο ξενοδοχειακό όμιλο του εξωτερικού, με τη συνεργασία του οποίου θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν τόσο το ξενοδοχείο όσο και οι βίλες, οι οποίες πάντως θα πουληθούν, κατά τα πρότυπα άλλων παρόμοιων projects, έναντι ποσών που θα κυμαίνονται περί τα 40 εκατ. ευρώ.

To επιτελείο του Ιρλανδού μεγιστάνα οργανώνει τα επόμενα βήματα και σκέφτεται τρόπους για να ξεπεράσει τον σκόπελο της ταβέρνας που στέκεται εμπόδιο στην ενοποίηση.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis