home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Λαϊκή Συσπείρωση: Πάνω από 142.000 ευρώ χρωστά ο δήμος Επιδαύρου για τα σκουπίδια

Ο ΦοΔΣΑ προχωράει σε κατάσχεση, αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου
Απορριμματοφόρο

Πάνω από 142.000 ευρώ χρωστά ο δήμος Επιδαύρου για τα σκουπίδια, ενώ ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων προχωράει σε κατάσχεση των χρημάτων λόγω των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Όπως αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου, «έναν ακόμα οικονομικό βραχνά θα έχουν να πληρώσουν οι δημότες της Επιδαύρου το επόμενο διάστημα. Ο ΦοΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) αποφάσισε την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δήμων για την εξυπηρέτηση της σύμβασης σύμπραξης για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ» από τους Κ.Α.Π. Αυτό σημαίνει ότι θα παρακρατηθούν από την κρατική χρηματοδότηση τα 142.986,50 € που χρωστά ο δήμος. Είναι ξεκάθαρο σε αυτές τις συμβάσεις όπως και στο δάνειο για τον ηλεκτροφωτισμό, ότι προτεραιότητα να πληρωθούν δεν έχουν οι ανάγκες των δημοτών αλλά να πληρωθεί η εργολαβία.

Αυτή η απόφαση δεν ήρθε τυχαία. Όλες οι κυβερνήσεις, οι περιφερειακές και οι δημοτικές αρχές προώθησαν τη ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) που κατέληξε στην ΤΕΡΝΑ. Σημαιοφόροι σε αυτήν την προσπάθεια ήταν τόσο η δημοτική αρχή Χρόνη που το υλοποίησε, όσο και η περιφερειακή αρχή Τατούλη (με περιφερειακό σύμβουλο Αργολίδας τότε τον κ. Σαρρή) που το έχτισε αλλά και η προηγούμενη δημοτική αρχή που έστρωσε τον δρόμο (όπως ο κ. Σχοινάς που σημείωνε πως είναι αναφανδόν υπέρ του ΣΔΙΤ).  Η απόφαση αυτή εκτόξευσε τα δημοτικά τέλη από 0,95 € σε 1,95 € αλλά όπως φαίνεται δεν ήταν αρκετό. Έτσι είχαμε για πρώτη φόρα τα έσοδα που προϋπολογίζονται από τα τέλη ηλεκτροφωτισμού να ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Όλα αυτά οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε νέα αύξηση των δημοτικών τελών για το 2024. Ακόμα περισσότερα βάρη δηλαδή στους δημότες την ίδια ώρα που η ακρίβεια έχει τσακίσει το εισόδημά τους. Όλα αυτά έγιναν για να έχει εγγυημένη κερδοφορία ο σκουπιδοεργολάβος για 28 χρόνια».

«Επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας», συνεχίζει η Λαϊκή Συσπείρωση, λέγοντας πως «η διαχείριση να γίνεται μέσα από Ενιαίο Δημόσιο Φορέα, χωρίς καμιά ανάμειξη ιδιωτών, για να μπορούν οι Δήμοι να κάνουν την διαχείριση προς όφελος των δημοτών. Όταν λέμε δημόσιο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων εννοούμε για 100% δημόσιο, όπου όλες οι υποδομές, τα εφόδια, τα πάντα θα ανήκουν στο κράτος χωρίς καμιά επιβάρυνση των δημοτών, με μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα. Ο φορέας αυτός θα κάνει τις χωροθετήσεις με άκρως επιστημονικά κριτήρια, και θα χρησιμοποιήσει την αιχμή της σύγχρονης τεχνολογίας στις μεθόδους διαχείρισης των απορριμμάτων ελαχιστοποιώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και μεγιστοποιώντας τα οικονομικά οφέλη για λογαριασμό των λαϊκών στρωμάτων».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis