home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άργος: Έκαναν σύμβαση με ιδιωτική επιχείρηση για να καλύψουν την έλλειψη ακτινολόγων στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων – Κ.Υ. Αργολίδας ο εφημερεύοντας ιατρός θα ασκεί τα καθήκοντά του από τη Θεσσαλονίκη!
Νοσοκομείο Άργους

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας Αργολίδας καταγγέλλει ως απαράδεκτη την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου Αργολίδας να «λύσει» το πρόβλημα της έλλειψης ακτινολόγων στην νοσηλευτική μονάδα Άργους συνάπτοντας σύμβαση με ιδιωτική επιχείρηση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι γιατροί:

«Πράγματι, στο ακτινολογικό τμήμα του Άργους έχει μείνει πλέον μόνο ο διευθυντής του μετά και την πρόσφατη παραίτηση του προτελευταίου υπηρετούντος ιατρού ακτινολόγου. Εξέλιξη που διαφαινόταν από καιρό. Προφανώς και ένας μόνο άνθρωπος δεν μπορεί να καλύψει ταυτόχρονα τακτικά και έκτακτα, πρωινά και εφημερίες.

Οι παραιτήσεις των δημόσιων γιατρών έχουν πάρει «επιδημικό» χαρακτήρα, λόγω των απαράδεκτων μισθολογικών και εργασιακών συνθηκών στα δημόσια νοσοκομεία και τις δημόσιες δομές πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Είναι φαινόμενο πανελλαδικό και οφείλεται στην ακολουθούμενη, εδώ και δεκαετίες, πολίτική υποβάθμισης του ΕΣΥ. Μια πολιτική που πριμοδοτεί συνεχώς την λύση της ιδιωτικοποίησης (τμηματικά αλλά σταθερά) των αναγκαίων για την επιβίωση του λαού υποδομών.

Μετά λοιπόν τις συμβάσεις με “μπλοκάκι” ιδιωτών ιατρών, έφτασε η ώρα να δούμε και αυτήν την σύμβαση με την οποία ο εφημερεύοντας ιατρός δεν θα βρίσκεται καν στο νοσοκομείο, ούτε καν σε ετοιμότητα στον νομό, αλλά θα ασκεί τα καθήκοντά του από τη Θεσσαλονίκη! Μπερδεύουν φαίνεται την νοσοκομειακή ιατρική με τις υπηρεσίες τηλεφωνικού καταλόγου…. Αίσχος! Η εν λόγω πρακτική μας βρίσκει κάθετα αντίθετους!

Λύση στο κύμα παραιτήσεων ιατρών, όπως και στο πρόβλημα των άγονων προκηρύξεων, δεν είναι – ούτε μπορούν να γίνουν – η “συνεργασία” με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας, οι μετακινήσεις ιατρών, και κάθε λογής μπαλώματα. Μόνο η άμεση και δραστική ενίσχυση του ΕΣΥ πάνω στην βάση των προτάσεων της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, με άμεσες και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλαγή του συστήματος προσλήψεων, μονιμοποίηση των επικουρικών ιατρών, μισθολογική και εργασιακή αναβάθμιση, γενναία χρηματοδότηση του συστήματος υγείας, μπορούν να δώσουν λύση».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis