home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΟικονομίαFeatured

25 Masters of Wine έρχονται στην Πελοπόννησο

Το εκπαιδευτικό ταξίδι περιλαμβάνει επισκέψεις σε ξεχωριστούς αμπελώνες και οινοποιεία της Πελοποννήσου, γευστικές δοκιμές, συζητήσεις, σεμινάρια κ.α.

Την Πελοπόννησο αναμένεται να επισκεφτούν 25 Masters of Wine από ολόκληρο τον κόσμο από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου και την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου, σκοπός του ταξιδιού είναι οι κορυφαίοι επαγγελματίες της παγκόσμιας οινικής αγοράς να εντρυφήσουν στην ιστορία, τις σύγχρονες τάσεις και προοπτικές καθώς και τα μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της μεγαλύτερης αμπελοοινικής περιοχής της χώρας.

Το εκπαιδευτικό ταξίδι περιλαμβάνει επισκέψεις σε ξεχωριστούς αμπελώνες και οινοποιεία της Πελοποννήσου, γευστικές δοκιμές επιλεγμένων οίνων της Πελοποννήσου, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και σεμινάρια, οινικά δείπνα, διαλέξεις αλλά και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Η αξία του ελληνικού κρασιού στις διεθνείς αγορές

“Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να φιλοξενούμε στη χώρα μας 25 από τους μόλις 414 Masters of Wine παγκοσμίως. Προσκαλέσαμε τους ανθρώπους αυτούς για να γνωρίσουν σε βάθος τα ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά μιας από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας μας που αδιάλειπτα εδώ και χιλιετίες παράγει εξαιρετικά κρασιά. Η ενέργεια αυτή γίνεται στο πλαίσιο της εφαρμογής του επικαιροποιημένου σχεδίου marketing που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου και στόχο έχει την βελτίωση της αντιλαμβανόμενης αξίας του ελληνικού κρασιού στις αγορές του εξωτερικού ” δήλωσε ο Δρ Γιάννης Βογιατζής, Προέδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου. Τόνισε δε, ότι η εν λόγω ενέργεια γίνεται σε συνεργασία με το μέλος-εταίρο του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, την ΕΝΟΑΠ, και πραγματώνει τη νέα κατασταστική λειτουργία του Σ.Ε.Ο. που αναβαθμίζει το ρόλο των Περιφερειακών Οργανώσεων, εκφράζοντας έτσι καλύτερα τον κλάδο μας σε εθνικό επίπεδο.

“Η Πελοπόννησος διαθέτει το 32% των αμπελώνων της Ελλάδας και παράγει το 31% του ελληνικού κρασιού. Είναι λοιπόν υψίστης σημασίας για εμάς οι κορυφαίοι επαγγελματίες της παγκόσμιας οινικής αγοράς να γνωρίσουν εκ του σύνεγγυς τα οινικά διαμάντια της Πελοποννησιακής γης, την πλούσια αμπελοοινική μας ιστορία καθώς και την απαράμιλλη φιλοξενία των μελών μας.” δήλωσε ο Γιάννης Τρουπής, Πρόεδρος της ΕΝΟΑΠ.

Σημειώνεται ότι το Ινστιτούτο των Masters of Wine με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο συγκεντρώνει σήμερα 414 MW από 31 χώρες. Ο MW αποτελεί τον πλέον αναγνωριμένο τίτλο της οινικής αγοράς και πολλοί MW αποτελούν προσωπικότητες διεθνούς κύρους.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button