home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Έναρξη εκπαιδεύσεων στο Δημοτικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής “My Grand Road”

Κάθε Οκτώβριο ξεκινούν οι εκπαιδεύσεις μαθητών στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Ναυπλιέων
Δημοτικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής 5

Κάθε Οκτώβριο ξεκινούν οι εκπαιδεύσεις μαθητών στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής “My Grand Road” του Δήμου Ναυπλιέων. Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 τις πρωινές ώρες επισκέφθηκαν το πάρκο μαθητές νηπιαγωγείου από τον νομό Αργολίδας, μετά από δήλωση συμμετοχής τους  στο Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού & Τουρισμού (ΔΟΠΠΑΤ).

Συγκεκριμένα, οι μαθητές μέσω του παιχνιδιού κατανόησαν τους κανόνες χρήσης του ποδηλάτου/ πατίνι καθώς επίσης την χρησιμότητα τους ποδηλατικού κράνους, αλλά και της ζώνης ασφαλείας. Επίσης τα παιδιά έμαθαν να αναγνωρίζουν τις πινακίδες σήμανσης και να τις “διαβάζουν”, τον φωτεινό σηματοδότη, την σωστή μετακίνηση ως πεζοί, αλλά ακόμη συζητήθηκαν τα λάθη των μεγάλων στον δρόμο κατά την μετακίνηση.

Δημοτικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής 1
Δημοτικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής // ΦΩΤΟ: My Grand Road

Μετά το θεωρητικό μέρος όλα τα παιδιά οδήγησαν μέσα στο πάρκο, σύμφωνα με τους κανόνες του  Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, παιδικά ηλεκτρικά αυτοκινητάκια φορώντας και προστατευτικό κράνος ποδηλάτου .

Όλοι μαθητές μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος παρέλαβαν Δίπλωμα Συμμετοχής καθώς και δώρο μία σφυρίχτρα.

Όπως αναφέρει η ομάδα του My Grand Road, “η επιτυχία όλων αυτών των χρόνων που λειτουργεί το πάρκο ανήκει στην πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ την κυρία Μαρία Ράλλη η οποία επαναλειτούργησε το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής δημιουργώντας όμορφες εικόνες σε μικρούς και μεγάλους. Επίσης σημαντικό ρόλο στην επιτυχια αυτή, αλλά και στην συνεχή λειτουργία του, έχει η Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας ο Διευθυντής της ο Ταξίαρχος κ. Ευάγγελος Πιπέρης, ο οποίος από την επαναλειτουργία του πάρκου μέχρι σήμερα είναι δίπλα στους μαθητές με την φυσική του παρουσία,  αλλά και μέσω της Τροχαίας Ναυπλίου.

Ο Διοικητής της Τροχαίας Ναυπλίου, ο Αστυνόμος Α  Κωνσταντίνος Θάνος , ο Υποδιοικητής ο Αστυνόμος Β Βιλλιώτης Παναγιώτης και μαζί με όλο το προσωπικό, έχουν στηρίξει την λειτουργία του πάρκου έτσι ώστε οι μαθητές να ενημερώνονται, να εκπαιδεύονται ολοκληρωμένα στο θέμα της πρόληψης των οδικών τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και για την ασφαλή μετακίνησή τους.   

Οι εκπαιδεύσεις στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής θα συνεχιστούν και το νέο σχολικό έτος 2023-24,  οι σχολικές μονάδες καθώς και δομές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  στο γραφείο της κυρίας Μαρίας Ράλλη στη γραμματεία του  ΔΟΠΠΑΤ”. 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis