home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Διασώθηκαν 90 μετανάστες κοντά στο Ταίναρο – Μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα

Λιμενικό

Ενενήντα μετανάστες, διασώθηκαν από δεξαμενόπλοιο και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας χθες στις 9:30 το πρωί. Οι μετανάστες επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή 20 ναυτικά μίλια δυτικά του Ακρωτηρίου Ταινάρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ertnews.gr, ανάμεσα στους 90 μετανάστες βρίσκονται 20 περίπου μικρά παιδιά, ενώ είναι υπήκοοι Ιράν, Ιράκ και Αφγανιστάν, όπως δηλώνουν οι ίδιοι.

Όταν είδαν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο οι μετανάστες ειδοποίησαν τις Αρχές μέσω του 112, ενώ άμεσα στην περιοχή βρέθηκαν 3 παραπλέοντα σκάφη και τους μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου και θα φιλοξενηθούν προσωρινά στον χώρο των αποθηκών.

Εκεί βρίσκονται μέλη του ερυθρού Σταύρου από το Π.Τ. Καλαμάτας , ενώ κανείς δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο χώρος για τη φιλοξενία τους έχει προετοιμαστεί από τις υπηρεσίες πρόνοιας του δήμου Καλαμάτας με τη συνδρομή της περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και της εθελοντικής ομάδας ΟΑΚ 4χ4, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

82 μετανάστες στη Σύμη

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, Τρίτη 3 Οκτωβρίου, η Λιμενική Αρχή Σύμης, για την ύπαρξη ατόμων στη παραλία Αγίου Νικολάου ν. Σύμης.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, στο σημείο κατέφθασαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν στη περιοχή Χωριού και Γιαλού ν. Σύμης συνολικά 82 άτομα (42 άντρες, 15 γυναίκες, 13 αγόρια και 12 κορίτσια) όλοι καλά στην υγεία τους, οι οποίοι δήλωσαν ότι ξεκίνησαν βραδινές ώρες την 02.10.2023 από έναντι τουρκικά παράλια πλησίον περιοχής ΝΤΑΤΣΑ, με δύο πνευστές μηχανοκίνητες λέμβους και κατέφθασαν στη παραλία Αγίου Νικολάου, όπου και αποβιβάστηκαν.

Κατά δήλωσή τους, κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα, ενώ οι ανωτέρω λέμβοι καταστράφηκαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis