home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου ξεκινά ένα οδοιπορικό στο «Εργαστήρι Φωνής»

Με την Κατερίνα Βέργαδου και τη Δανάη Μπαλτάση
Εργαστήριο Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου

Το «Εργαστήρι Φωνής» γεννήθηκε από την ανάγκη να απαντηθούν ερωτήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα και που έχουν κύριο άξονα τη Φωνή…

Τη Φωνή που μιλάμε, τη Φωνή που είχαμε όταν είμασταν παιδιά, τη Φωνή που τραγουδάμε, τη Φωνή που χρησιμοποιούμε στις επαγγελματικές μας δραστηριότητες, τη Φωνή που δεν μου αρέσει και θέλω να την αλλάξω, τη Φωνή που πονάει ο λαιμός όταν το παρακάνω, τη Φωνή που όταν τσαντίζομαι κάνει κοκοράκια, τη Φωνή που ζηλεύω για τον όγκο της κι αναρωτιέμαι αν μπορώ να την αποκτήσω, τη Φωνή που στραπατσαρίστηκε από την κακή χρήση και αγωνιώ αν μπορώ να την διορθώσω, τη Φωνή που πρέπει να έχω σ’ ένα ρόλο, τη Φωνή που θα έχω αν είμαι επαγγελματίας τραγουδιστής ή σκοπεύω να γίνω, τη Φωνή σε μια αφήγηση, τη Φωνή… τη Φωνή… τη Φωνή… τη Φωνή…. τη Φωνή…. τη Φωνή…..

Η Φωνή έχει μαγικές δυνάμεις κι ιδιότητες. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές παρά μόνο …..…… Σωστή χρήση της Φωνής!

Εργαστήριο Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου (2)

Η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου ξεκινά ένα οδοιπορικό στο «Εργαστήρι Φωνής» με εμπνευστή και οδηγό την Κατερίνα Βέργαδου (Διπλωματούχος Μονωδίας, Πτυχιούχος Αρμονίας – Αντίστιξης – Φούγκας, Φωνοθεραπευτικό Πρόγραμμα “Integrated Voice Therapy Training Workshop”)

Σε συνεργασία με την Δανάη Μπαλτάση (Καθηγήτρια Μουσικής, Διπλωματούχος Πιάνου)

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στο χώρο της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου (Αχ. Παράσχου 4, Πρόνοια).

Εργαστήριο Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου (3)

Βιογραφικό Κατερίνας Βέργαδου

Η Κατερίνα Βεργάδου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ναύπλιο.

Το 2005 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Κλασικό Τραγούδι και απέκτησε Δίπλωμα Μονωδίας, με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, από το Ελληνικό Ωδείο με καθηγήτρια τη Γιολάντα Ντι Τάσσο. Είναι επίσης πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας.

Το 2005 παρακολούθησε τον Μονοετή Κύκλο “Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff” και “Μουσική- Ρυθμική -Κινητική Αγωγή Jacques Dalcroze” με καθηγήτριες την Αγγέλικα Σλάβικ και Λίλη Αρζιμάνογλου.

Το 2015 εκπαιδεύτηκε στο Φωνοθεραπευτικό Πρόγραμμα “Integrated Voice Therapy Training Workshop” με καθηγήτρια την Ελπίδα Κουτσουμπάκη.

Το 2020 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα “Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων” στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Έχει παρακολουθήσει, μεγάλο αριθμό σεμιναρίων και επιμορφώσεων, με αντικείμενο το κλασσικό τραγούδι, τη φωνή, τη φωνοθεραπεία και την μουσικοκινητική αγωγή.

Από το 2005 έχει εργαστεί ως καθηγήτρια Μονωδίας σε χορωδίες, φορείς και συλλόγους. Παράλληλα έχει υπηρετήσει ως καθηγήτρια Μονωδίας, Ευρωπαϊκής Θεωρίας και Μουσικοκινητικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σε Ωδεία, σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών καθώς επίσης και σε Δημόσιο ΙΕΚ.

Εργαστήριο Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου (1)

Βιογραφικό Δανάης Μπαλτάση

Η Δανάη Μπαλτάση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, φοίτησε στο μουσικό σχολείο Παλλήνης και έκανε μαθήματα πιάνου με την καθηγήτρια Ιφιγένεια Παπαδογιάννη. Το 2005 αποφοίτησε από το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με Άριστα. Πήρε το Πτυχίο πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και το Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο από το Παναρμόνιο Ωδείο Αθήνας. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας και Αντίστιξης.

Υπήρξε για πολλά χρόνια ενεργό μέλος της χορωδίας του Κέντρου Αιγιακών και Λαογραφικών Μουσικολογικών Ερευνών (ΚΑΛΜΕ) με το οποίο συμμετείχε σε πολυάριθμες συναυλίες, συνέδρια και ηχογραφήσεις ανέκδοτης παραδοσιακής μουσικής.

Έχει πάρει μαθήματα τζαζ πιάνου με τον Τάκη Φαραζή και έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια και επιμορφώσεις πάνω στη διδασκαλία του πιάνου, την παιδαγωγική της μουσικής, την παιδοψυχολογία, τη διδασκαλία φωνητικών και οργανικών συνόλων, την εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση κ.ά.

Από το 2006 υπηρετεί ως καθηγήτρια μουσικής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ από το 2013 είναι καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας. Στο σχολείο έχει οργανώσει σύνολα παραδοσιακής και ευρωπαϊκής χορωδίας τα οποία συμμετείχαν σε φεστιβάλ μουσικής και σε συναυλίες εντός και εκτός Αργολίδας. Τέλος, την χρονιά 2022-2023 συνόδευσε στο πιάνο το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου σε συναυλίες στο Ναύπλιο, στην Καλαμάτα και στην Κομοτηνή.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis