home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άργος: Περί απευθείας αναθέσεων

Μαλτέζος: «Απευθείας αναθέσεις 11.000.000€ σε 4 χρόνια, ούτε τα μισά σε ντόπιες εταιρείες» – Καμπόσος: «Αφήστε ήσυχους εκείνους που δουλεύουν»

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Άργος: Περί απευθείας αναθέσεων
Καμπόσος Μαλτεζος

Η δημοτική παράταξη Άργους-Μυκηνών «Πρωτοβουλία» του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Μαλτέζου αναφέρεται στις απευθείας αναθέσεις που έχουν γίνει επί δημαρχίας Δημήτρη Καμπόσου την τελευταία τετραετία, επισημαίνοντας τα εξής:

«Σε 4 χρόνια (2019-2023) δόθηκαν από το Δήμο Άργους Μυκηνών κοντά 11.000.000 ευρώ με απευθείας αναθέσεις!

Από αυτά λιγότερο από τα μισά (5.202.482) δόθηκαν σε εταιρίες του Δήμου μας, και από το ποσό αυτό το 35% περίπου σε 10 συγκεκριμένες εταιρίες!

  • Γιατί άραγε ο “δήμαρχος των έργων” επέλεξε να δώσει κοντά 6.000.000 ευρώ σε εταιρίες εκτός Δήμου;
  • Δεν υπήρχαν αντίστοιχες εταιρίες στην περιοχή ή υπάρχει κάτι άλλο; Πρέπει να μας εξηγήσει γιατί έπρεπε να απευθυνθεί άλλοτε σε εταιρία με έδρα στην βόρεια Ελλάδα και άλλοτε στη Νέα Σμύρνη για να φυλάει τα δημοτικά κτίρια…
  • Αν ούτε ο δήμος δεν επενδύει σε ντόπιες εταιρίες πώς αλήθεια περιμένουμε ανάπτυξη στον τόπο μας;

Οι μειοδοτικοί διαγωνισμοί, η αξιοκρατία και η διαφάνεια που επιτυγχάνεται μέσω αυτών δεν είναι το φόρτε του δήμου Άργους Μυκηνών επί των ημερών του αυτοαποκαλούμενου … “δημάρχου των έργων”».

Απευθείας αναθέσεις Καμπόσος (1)
Απευθείας αναθέσεις Καμπόσος (1)
Απευθείας αναθέσεις Καμπόσος (2)
Απευθείας αναθέσεις Καμπόσος (3)

Η απάντηση Καμπόσου

Η παράταξη «Αλλαγή Πορείας Δημήτρης Καμπόσος» απαντώντας στην παραπάνω ανακοίνωση σημειώνει:

«Κ. Μαλτέζο  ως πρώην αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας γιατί δε μας ανακοινώνετε τα εκατομμύρια των απευθείας  αναθέσεων, εντός και εκτός Αργολίδας, που έχετε κάνει για εργασίες, προμήθειες κ.λ.π; 

Γιατί δεν αποκαλύπτετε και στους συνεργάτες σας την αλήθεια και την πραγματικότητα και τους εκθέτετε με το να κατηγορούν το… δήμο για τις απευθείας αναθέσεις; Γιατί τους παρασύρετε σε έναν σχολιασμό ο οποίος θα έπρεπε  να γίνεται για το πρόσωπό σας;

Κύριε επερχόμενε επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης: Είναι λογικό να μην μπορείτε να χωνέψετε το 15% που σας δίνουν οι δημοσκοπήσεις και να προσπαθείτε να παρουσιάσετε την νομιμότητα ως καταγγελία.

Πέρασαν τέσσερα χρόνια για να μιλήσετε πέντε μέρες πριν τις εκλογές για υποτιθέμενες παρατυπίες; Από το άγχος της μη εκλογής σας; Μόνο για προεκλογικούς λόγους; Ντροπή σας. Επιτέλους κοιταχτείτε στον καθρέφτη πριν βγείτε να ρίξετε τη λάσπη που οι υποψήφιοί σας την… καταναλώνουν και την αναπαραγάγουν τυφλά. Γιατί στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος…

Επί της ουσίας του θέματος, πρόκειται για ένα άθροισμα εργασιών οι οποίες έγιναν με καθ΄ όλα νόμιμες διαδικασίες και με πρωτεύοντα σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Αν ενδιαφερόσασταν έστω και λίγο να μάθετε κάποιες βασικές διαδικασίες του δημοσίου, στα χρόνια που βρίσκεστε στην τοπική αυτοδιοίκηση,  θα ξέρατε πως δεν μπορείτε να αφήνετε έναν ολόκληρο δήμο χωρίς καύσιμα επειδή π.χ. τελειώνει μια σύμβαση, όπως αυτή των καυσίμων και αναγκάζεσαι για διάφορους γραφειοκρατικούς λόγους να προχωράς σε απευθείας ανάθεση η οποία είναι φυσικά καθ όλα νόμιμη.

Όπως λέει και γνωστή ρήση, εσείς που κάθεστε αφήστε ήσυχους εκείνους που δουλεύουν!»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis