home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άργος: Εστίες μόλυνσης τα ακαθάριστα οικόπεδα του Δήμου

Πάρτι κάνουν τα σκουπίδια στο οικόπεδο που γειτνιάζει με τη διατηρητέα οικία του στρατηγού Τσώκρη – Αγανάκτηση από τους περίοικους
Σπίτι Τσώκρη σκουπίδια Άργος (1)

Σε εστίες μόλυνσης, επικίνδυνες για την υγεία, έχουν μετατραπεί εδώ και δεκαετίες εγκαταλελειμμένα ετοιμόρροπα σπίτια και ακαθάριστα δημοτικά οικόπεδα στο Άργος, προκαλώντας την αγανάκτηση των περίοικων που είναι υποχρεωμένοι να ζουν παρέα με βρωμιά και ποντίκια τα οποία βρίσκουν φωλιά στα χαλάσματα.

Σε υγειονομική βόμβα τείνει να μετατραπεί το οικόπεδο που βρίσκεται επί της οδού Ηρακλέους και επικοινωνεί με τη διατηρητέα οικία του Τσώκρη, το οποίο ανήκει στο Δήμο Άργους – Μυκηνών.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της γειτονιάς ο χώρος παραμένει ακαθάριστος, έχοντας μετατραπεί σε μίνι χωματερή.

Εντός του οικοπέδου είναι πεταμένα κάθε λογής σκουπίδια, πλαστικές σακούλες, οικοδομικά υλικά, με τα ξερά να αναμειγνύονται με τα χλωρά.

Σπίτι Τσώκρη σκουπίδια Άργος (2)

Αποτέλεσμα είναι οι κάτοικοι στη γειτονιά να υποφέρουν και να διαμαρτύρονται από τη συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση.

Η κατάσταση στο χώρο δεν έχει βελτιωθεί καθόλου με το πέρασμα του χρόνου αλλά όσο πάει και χειροτερεύει, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν περίοικοι. Οι κάτοικοι της Ηρακλέους, της Καρατζά και των γύρω δρόμων έχουν κατά καιρούς απευθύνει εκκλήσεις προς τον Δήμο για να καθαρίσει το οικόπεδο αλλά, όπως λένε, δεν έχουν δει κάποια ουσιαστική ανταπόκριση.

Σπίτι Τσώκρη σκουπίδια Άργος (3)

Άσχετα με το τι θα γίνει μελλοντικά όσο αφορά την αξιοποίηση του σπιτιού του στρατηγού Τσώκρη, ο τακτικός καθαρισμός όλου του χώρου στο σύνολό του καθίσταται επιτακτικός για την προστασία της υγείας των πολιτών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Άραγε θα κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι ή θα κλείσουν τα αυτιά τους στα αιτήματα των δημοτών;

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis