home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ισχυρή Αργολίδα για την επόμενη πενταετία υποσχέθηκε ο Τατούλης

Έγιναν τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της «Νέας Πελοποννήσου» στο Άργος
Τατούλης Άργος (7)

Ισχυρή Αργολίδα για την επόμενη πενταετία υποσχέθηκε ο Πέτρος Τατούλης κατά τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της παράταξής του «Νέα Πελοπόννησος» στο Άργος. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού ευχαρίστησε τον πατέρα Θεόδωρο για την παρουσία του και αφού τελέσθηκε ο Αγιασμός, προχώρησε σε μια προσωπική εξομολόγηση, κάνοντας λόγο για τα χρόνια που έχει συνυπάρξει με τους Αργολιδείς συμπατριώτες του, από τότε που ήταν γιατρός, Βουλευτής Αρκαδίας και Υφυπουργός Πολιτισμού και για το γεγονός ότι «νοιώθει την Αργολίδα σαν το δικό τους σπιτικό» αφού γνωρίζει τον τόπο απ’ άκρη σ’ άκρη, το κάθε χωριό, το κάθε νοικοκυριό.

«Ένοιωθα πάντοτε εδώ στο Άργος, αλλά και στο Ναύπλιο την Ερμιόνη, την Επίδαυρο , ότι τούτος εδώ ο τόπος έχει μια δύναμη εσωτερική. Λες και μιλάει διαρκώς με κάθε περίοδο της βαθιάς ελληνικής ιστορίας από τα αρχαία μνημεία που ήρθαν στο φως από την σκαπάνη των αρχαιολόγων έως την σκαπάνη των αγροτών μας που καλλιεργούν την πλούσια αργολική φύση. Και σήμερα πού πάμε; Γνωρίζω καλά ότι δεν νοιώθουμε πάντοτε περήφανοι Για την κληρονομιά μας. Είναι μεγάλο το βάρος Νοιώθουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε παλιές ιστορίες διχασμού, τοξικότητας και πολιτικού οπαδισμού, μακριά από τις σύγχρονες, συμπεριληπτικές, προοδευτικές απόψεις της δικής μας  κοινωνίας που έχει σπάσει τα δεσμά και μπορεί ελεύθερη να πορεύεται στο δικό της μέλλον. Έχουμε όμως αφήσει αυτές τις παρέες και τις ιδέες οριστικά στο παρελθόν. Γνωρίζω καλά πως αισθάνεστε. Και σας λέω απερίφραστα να μην φοβάστε. Αυτή είναι η δική σας ευκαιρία. Η μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο σας. Και σας καλώ, όλους, όλες και όλους τους Αργολιδείς συμπατριώτες μου να προχωρήσουμε μαζί με την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθηση που μας αξίζει σε ένα πολύ φωτεινό μέλλον. Το μέλλον της Νέας Πελοποννήσου», τόνισε ο κ. Τατούλης.  

Ο κ. Τατούλης ξεκίνησε την ομιλία του, θυμίζοντας τον μακρύ δρόμο που έχει διανύσει η Αργολίδα  από την εγκατάλειψη και την απομόνωση που βρέθηκε το 2010 και την επόμενη μέρα που μόνο ο ίδιος και η δυνατή ομάδα της «Νέας Πελοποννήσου» μπορεί να εγγυηθεί για άλμα ανάπτυξης και καλυτέρευσης του επιπέδου ζωής των πολιτών. «Αφήσαμε πίσω την εικόνα μιας περιφέρειας που έμοιαζε όλη με χωματερή και βγήκαμε από την απομόνωση ενός ανύπαρκτου οδικού δικτύου. Αυτά τα χρόνια έγιναν πολλά και αυτά αποτελούν την εγγύηση για όσα μπορούν και πρέπει να γίνουν την επόμενη κρίσιμη πενταετία: τα 30 εκατομμύρια έργων άρδευσης που μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης προφανώς δεν έλυσαν το πρόβλημα του νερού, ούτε τα δεκαπέντε μεγάλα εγγειοβελτιωτικά, ούτε τα 25 εκατομμύρια της ύδρευσης. Το νερό παραμένει η μεγάλη προτεραιότητα. Αλλά και η αντιπλημμυρική προστασία ολόκληρης της Αργολίδας και συγκεκριμένα του Άργους που είμαστε σήμερα εδώ από τον Ξηριά και την Πάνιτσα, με ταυτόχρονο εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα. Και η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, που δεν μπορεί να μένει πάντα εκτός των μεγάλων χρηματοδοτήσεων που κοιτάζουν τα ξένα funds και τους μεγάλους υπερχρεωμένους ελληνικούς ομίλους. Και οι αγρότες που αναζητούν νέες αγορές και για τους οποίους έχουμε δεσμευτεί ότι ανά παραγωγική μονάδα θα χρηματοδοτηθούν με δράσεις εξωστρέφειας έως 20.000 ευρώ για να βγουν τα προϊόντα της Αργολίδας μας σε ένα διεθνές περιβάλλον», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Στη συνέχεια επεσήμανε τις προκλήσεις της επόμενης πενταετίας και έθεσε το βασικό περίγραμμα του προγράμματος διακυβέρνησης από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του.

Ο Πέτρος Τατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο «σύστημα Σαμαρά το οποίο αποπειράθηκε να εγκαταστήσει έναν υπάλληλο τους για περιφερειάρχη, αντικαθιστώντας ανοίκεια τον νυν περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα», λέγοντας όμως ότι «τα πράγματα ήρθαν για αυτούς τελικά άβολα και δυσκολεύτηκαν στον δρόμο, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν λίγες μέρες πριν τις εκλογές να καταθέσουν δέκα γραμμές προγράμματος για το τι σκοπεύουν να κάνουν». Ειδικότερα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης καυτηρίασε το γεγονός ότι «για όσα δεσμεύεται ο εκλεκτός του συστήματος Σαμαρά είναι ψέματα και κοροϊδίες που προσβάλλουν με την προχειρότητά και την ανεδαφικότητα τους την υψηλού πολιτικού επιπέδου ωριμότητα των πολιτών της Πελοποννήσου». Έκανε ιδιαίτερη μνεία δε, στην υπόσχεση/ δέσμευση ότι δήθεν είναι εφικτό να προκαταβάλλονται οι επιδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα στους επιχειρηματίες και επαγγελματίες που επενδύουν, χαρακτηρίζοντας την προφανές ψέμα, μια σκοπούμενη απάτη.  Όσο δε για άλλες δήθεν πρωτοβουλίες, όπως οι παρεμβάσεις στην χωροταξία ή η δημιουργία κέντρου πολιτικής προστασίας, ο κ. Τατούλης ανέφερε σκωπτικά «ότι όλα αυτά τα έχει ήδη προκηρύξει η κυβέρνηση ως δικές τις αρμοδιότητες και δράσεις». «Χωρίς πρόγραμμα. Χωρίς όραμα. Χωρίς εμπειρία. Ήρθαν για την εξουσία. Και αυτό είναι το πιο παλιό, η πιο αναχρονιστική αντίληψη στην άσκηση της πολιτικής», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι απόψεις σαν αυτές που εκφράζονται από τον κ. Βορίδη ότι επέλεξαν εκλεκτό υποψήφιο περιφερειάρχη για να διαχειριστούν μαζί τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Τόνισε δε, ότι την εποχή που ήταν εκείνος βουλευτής είχε επιδείξει υψηλό πολιτικό πολιτισμό με τους συναδέλφους του και κανείς ποτέ δεν θα είχε διανοηθεί να απειλήσει πολίτες για το πώς θα ψηφίσουν.

Ο κ. Τατούλης αναφερόμενος στο βασικό διακύβευμα των εκλογών, διερωτήθηκε «Ποιος μπορεί;   Ποιος μπορεί να δημιουργήσει ξανά εμπιστοσύνη στην εποχή που οι θεσμοί βάλλονται ως αναξιόπιστοι;  Ποιος μπορεί να φέρει ενότητα την ώρα του κομματικού διχασμού και της πόλωσης;  Ποιος μπορεί να αρθρώσει έναν λόγο συγκλίσεων και πολιτικού πολιτισμού  που να κάνει τους πολίτες να αγαπήσουν την πολιτική μετά το κομματικό της τέλος;  Ποιος μπορεί να εκφράσει το σύνολο των πολιτών και να συνθέσει τις εικόνες σε ένα πολύχρωμο και συμπεριληπτικό για όλες και όλους μέλλον;  Ποιος μπορεί να εκφράσει τον καθένα και καθεμία από εσάς,  να νοιώσει τα προβλήματα σας,  να δώσει μπροστά  και μαζί τον αγώνα για να καλυτερεύσει η ζωή σας;  Ποιος μπορεί να συνεργάζεται με θάρρος, αλλά και ταυτόχρονα να διεκδικεί με τόλμη;»

Τέλος, ο κ. Πέτρος Τατούλης ξεκαθάρισε σε κάθε κατεύθυνση αφενός ότι, όπως έκανε και στο παρελθόν με όλες τις κυβερνήσεις, θα συνεργαστεί και με αυτήν την κυβέρνηση, όχι ως υπαλληλικό προσωπικό της, αλλά ως ισότιμος θεσμικός της εταίρος, ως Περιφερειάρχης όλων των Πελοποννησίων, ενώ έστειλε μήνυμα νίκης της πιο ισχυρής, σύγχρονης, ανανεωμένης και συμπεριληπτικής αυτοδιοικητικής παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου», η οποία «εκπροσωπεί την νέα αντίληψη, την νέα εποχή την νεωτερικότητα που έχει επιβάλλει η κοινωνία για να προχωρήσει χωρίς φόβο και με αυτοπεποίθηση σε ένα καλύτερο μέλλον, με ποιότητα ζωής για όλους και κοινωνική συνοχή». Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι αυτά τα πρόσωπα της «Νέας Πελοποννήσου» θα απασχολήσουν για χρόνια την αγάπη και την εμπιστοσύνη των Αργολιδέων, όπως και άλλοι συνεργάτες του ιδίου στο παρελθόν, που αναδείχθηκαν σε θέσεις ευθύνης στην συνέχεια.

Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Νέας Πελοποννήσου»  παρέστησαν πλήθος πολιτών του Άργους  και της Αργολίδας, με τη βέβαιη αισιοδοξία για την εκλογική επικράτηση του Πέτρου Τατούλη να γίνεται ελπίδα για ένα πιο φωτεινό μέλλον για την Αργολίδα και την Πελοπόννησο!

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis