home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Λιβανέζοι επιχείρησαν να εξαπατήσουν κατάστημα υψηλής μόδας στο Ναύπλιο

Ήθελαν να αγοράσουν πανάκριβα ρούχα αξίας 18.000 ευρώ, χωρίς να πληρώσουν
Γυναικεία τσάντα

Σε μια απρόσμενη και τολμηρή προσπάθεια απάτης στον κόσμο της υψηλής μόδας στο Ναύπλιο, τρεις άνδρες και μία γυναίκα από το Λίβανο επισκέφθηκαν ένα από τα πιο πολυτελή καταστήματα ρούχων στην περιοχή. Αποφάσισαν να επιλέξουν τα πιο ακριβά κομμάτια από τη συλλογή, γεμίζοντας έναν ολόκληρο πάγκο με τα πιο ακριβά ενδύματα που δοκίμασαν με προσοχή, αξίας 18.000 ευρώ.

Ο πωλητής του καταστήματος, διαπιστώνοντας το μεγαλύτερο ποσό πώλησης που είχε αντιμετωπίσει ποτέ, αντέδρασε άμεσα, ειδοποιώντας τον ιδιοκτήτη. Μια σειρά ερωτημάτων προς τους αγοραστές αποκάλυπτε περαιτέρω την πραγματική πρόθεσή τους. Οι Λιβανέζοι δήλωσαν ότι θα εξοφλούσαν το ποσό μέσω τραπεζικού εμβάσματος από το Λίβανο, με τον ιδιοκτήτη να αρχίζει να ανησυχεί για τον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ο ιδιοκτήτης, αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο, άρχισε τηλεφωνικά έρευνα για την διαδικασία τραπεζικής μεταφοράς χρημάτων από το Λίβανο στην Ελλάδα. Όση ώρα οι «πελάτες» του ψώνιζαν, επικοινώνησε με γνωστούς του, προκειμένου να πληροφορηθεί πώς θα εξασφαλίσει την πληρωμή του, μέσω Λιβάνου. Ωστόσο, ανακάλυψε ότι η γυναίκα που τους συνόδευε καταλάβαινε τις συνομιλίες του στα Ελληνικά, γεγονός που προσέδιδε έναν νέο χαρακτήρα στην υπόθεση. Η γυναίκα αυτή μετέφερε τις συνομιλίες στους υπόλοιπους, γνωρίζοντας την Ελληνική γλώσσα, χωρίς να του το έχει αποκαλύψει, πράγμα που εξέπληξε τον ιδιοκτήτη. Συνεχίζοντας, προσπάθησαν να πείσουν τον ιδιοκτήτη για την αξιοπιστία τους, δείχνοντάς του φωτογραφίες από τα κινητά τους τηλέφωνα από μια πολυτελή βίλα στην Επίδαυρο που του είπαν ότι διέμεναν, καθώς και το προσωπικό τους αυτοκίνητο. Επίσης, του έδειχναν ταυτότητες και άλλα έγγραφα για να επιβεβαιώσουν την φερεγγυότητά τους.

Ο ιδιοκτήτης, ενώ χάρηκε για την αγάπη που είχαν για την υψηλή μόδα του καταστήματός του, αντιλήφθηκε επίσης τον κίνδυνο. Παρά τις προσπάθειες των Λιβανέζων, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος αρνήθηκε να τους δώσει τα ρούχα χωρίς να έχει πρώτα τα χρήματα στον λογαριασμό του. Τελικά, οι Λιβανέζοι αποχώρησαν από το κατάστημα χωρίς να αγοράσουν τίποτα.

Λίγες ώρες αργότερα, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος διάβαζε το ρεπορτάζ του anagnostis.org με τους Λιβανέζους που εξαπατούσαν εμπόρους αυτοκινήτων από την ευρύτερη περιοχή του Άργους και του Ναυπλίου, με πλαστά έγγραφα χωρίς να τα πληρώσουν. Ο ιδιοκτήτης σκέφτεται μήπως οι πελάτες που θεωρεί ότι επιχείρησαν να τον εξαπατήσουν σχετίζονται με τη σπείρα που εξαπατούσε εμπόρους αυτοκινήτων. Η αστυνομία έχει λάβει το περιστατικό υπό διερεύνηση.

Αυτή η συναρπαστική υπόθεση στον κόσμο της υψηλής μόδας του Ναυπλίου φέρνει στο φως τον κίνδυνο που ελλοχεύει στους επιχειρηματίες από απατεώνες που δρουν από διάφορες περιοχές.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis