home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

‘Ερχεται για 39χρονιά η Γιορτή Καστάνου στην Καστανίτσα του Πάρνωνα

Θα γίνουν περίπατοι, ξεναγήσεις, ενώ θα υπάρξουν κεράσματα και φαγητό
Γιορτή Καστάνου

Ο Μορφωτικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Καστανιτσιωτών και η Κοινότητα Καστάνιτσας, διοργανώνουν για 39η χρονιά τη Γιορτή Καστάνου σήμερα και αύριο 28 & 29 Οκτωβρίου από τις 09.00 – 20.00 η ώρα .

Φέτος η Γιορτή θα διοργανωθεί εντός του οικισμού και θα τον διατρέχει από άκρη σε άκρη.

  • Θα έχει περιπατητικό χαρακτήρα, ξενάγησης, ενημέρωσης και διασκέδασης.
  • Στο καλωσόρισμα θα μπορείτε να πάρετε χάρτη και οδηγίες με τα δρώμενα και θα κερνάμε τσάι του βουνού, ζεστό τραχανά και βραστά κάστανα.
  • Ο Σύλλογος θα έχει αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα στις δύο πλατείες της Γιορτής, Αι. Γιάννη και Καπετάν Γ.Καψαμπέλη ( πλατεία εκκλησίας) η δε ταβέρνα του θα διαθέτει πλούσια γκάμα ειδών φαγητού, όπως βραστή γίδα, χοιρινό με κάστανο, ρεβίθια με κάστανο, χορτόπιτες, τυρόπιτες, σουβλάκια, σφοντύλια, τυρόψωμα, κρασί και τσίπουρο.
  • Στο χωριό λειτουργούν δυο ταβέρνες και ένα καφενείο.
  • Οι επισκέπτες θα κινούνται στον Δρόμο του Κάστανου κυκλικά μέσα στο χωριό όπου θα λειτουργεί η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου με διάφορα είδη του Συλλόγου, καθώς γλυκά και τσουρέκια με βάση το κάστανο, το Κέντρο Περιβαλλοντολογικής ενημέρωσης και η αίθουσα Παραδοσιακών Επαγγελμάτων.
  • Μπορείτε να επισκεφθείτε τον Βυζαντινό πύργο, την Εκκλησία με το περίτεχνο και σπάνιο τέμπλο της και να ακολουθήσετε οδηγό για περίπατο στα σοκάκια του χωριού και την φθινοπωρινή φύση.
  • Θα λειτουργήσει Παιδικό Εργαστήρι και η Γωνιά της Παραμυθούς για τους μικρούς μας φίλους, καθώς και περίπτερο ενημέρωσης για την Τσακωνιά την Τσακώνικη διάλεκτο και την ιστορία της.
  • Στην πλατεία της Γιορτής θα υπάρχει Μουσική και Χορευτικά για να διασκεδάσετε μαζί τους .
  • Στους πάγκους των μικροπωλητών μπορείτε να προμηθευτείτε, κάστανα, καρύδια, άλλα προϊόντα της φύσης, έργα λαϊκής τέχνης κλπ.

Ο Σύλλογος ενημερώνει πως θα είναι σε θέση να υποδεχθεί και να εξυπηρετήσει οργανωμένους εκδρομείς μέσω τουριστικών πρακτορείων με πούλμαν κατόπιν συνεννόησης, σε κάθε περίπτωση περιορισμένο και ελεγχόμενο αριθμό για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας.

Τα πούλμαν παραμένουν εκτός του οικισμού σε καθορισμένες θέσεις στάθμευσης που θα τους υποδειχτούν από τους εθελοντές και η πρόσβαση στο χώρο της Γιορτής κυμαίνεται από 500- 1000 μ.

Οι εκδρομείς και επισκέπτες θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι η Καστάνιτσα είναι ένα ορεινό χωριό, όχι επίπεδο, με απρόβλεπτες τις καιρικές συνθήκες ώστε να λάβετε τα μέτρα σας.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis