home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

Πλήρως εκσυγχρονισμένο από την Περιφέρεια το εργαστήριο του Πρότυπου ΕΠΑΛ Άργους

Στο Άργος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, στη συμβολική παράδοση του σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού - Τι θα γίνει με Μουσικό και Καλλιτεχνικό Σχολείο

Στη συμβολική παράδοση του σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού στο εργαστήριο του Πρότυπου ΕΠΑΛ Άργους προέβη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, κατά την επίσκεψή του στην εν λόγω σχολική μονάδα.

“Το εργαστήριο στο 1ο ΕΠΑΛ είναι πλέον πλήρως εκσυγχρονισμένο, με μηχανολογικό εξοπλισμό προϋπολογισμού 1,4 εκ ευρώ, μέρος από τη συνολική πίστωση των 11 εκατομμυρίων ευρώ που διέθεσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προμήθεια του σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού που εγκαταστάθηκε στα εργαστήρια όλων των ΕΠΑΛ στις 5 Π.Ε.” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας που συνοδευόταν από τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Δημήτρη Οικονομόπουλο και τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Βασίλη Πολύδωρο.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε ικανοποίηση, εξ άλλου, από την ενημέρωση που έλαβε σχετικά με την παρατηρούμενη στροφή των νέων στην Αργολίδα προς την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση:

“Ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο σχολείο, ίσως ένα από τα καλύτερα ΕΠΑΛ στη χώρα μας, έχουν υπερκαλυφθεί οι θέσεις στο 4ο έτος φοίτησης, ωστόσο η ζήτηση παραμένει υψηλή” σημείωσε ο Π. Νίκας, ο οποίος παράλληλα συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τους ευχαρίστησε για το έργο και την γενικότερη προσπάθειά τους, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα πρέπει και η πολιτεία να τους βοηθήσει οικονομικά.

Μουσικό και Καλλιτεχνικό Σχολείο

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισκέφθηκε στην Προσύμνη τις εγκαταστάσεις του Μουσικού και Καλλιτεχνικού Σχολείου, όπου ενημερώθηκε προσωπικά σχετικά τα ζητήματα που αφορούν στην μη επάρκεια των υποδομών του, καθώς διαπιστώνεται έλλειψη αιθουσών για τους μαθητές του.

Ο Π. Νίκας δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρξει αίτημα από πλευράς του δήμου προς την Περιφέρεια ώστε να δρομολογηθεί η σχετική διαδικασία για την προσωρινή στέγαση των επιπλέον μαθητών.

Τόνισε, όμως, ότι θα πρέπει να επισπευσθεί η εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή συμπληρωματικών κτηρίων στο σχολείο, έργο που μπορεί να υλοποιηθεί μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου μετά από σχετική πρόσκληση που θα δημοσιοποιηθεί.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button