home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΑυτοδιοίκησηFeatured

Δημοσκόπηση Data RC για Περιφέρεια Πελοποννήσου: Προηγείται ο Πτωχός – Ανοδικά και ο Π. Τατούλης

Πώς αποτιμά τη δημοσκόπηση η παράταξη Πτωχού

Σταθερό προβάδισμα του Δημήτρη Πτωχού, έναντι του Πέτρου Τατούλη δείχνει η δημοσκόπηση της Data RC για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Πώς αποτιμά τη δημοσκόπηση η παράταξη Πτωχού

Η παράταξη «H Πελοπόννησος Μπροστά» σχετικά με την δεύτερη έρευνα κοινής γνώμης της DATA RC για τις Περιφερειακές Εκλογές Πελοποννήσου 2023 σχολιάζει:

«Και η δεύτερη μεγάλη έρευνα για τις Περιφερειακές Εκλογές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που έγινε από την έγκυρη DATA RC και δημοσιεύτηκε στην ιστορική εφημερίδα «Πελοπόννησος» και στο pelop.gr, έχει πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα και επιβεβαιώνει ότι ο κ.Πτωχός είναι το σταθερό φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης.

Σημειώνεται ότι η DATA RC είναι μέλος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) και μέτοχος της Ελεγκτικής Εταιρείας Δημοσκοπήσεων και Ερευνών Κοινής Γνώμης, ενώ διεξάγει τις έρευνές της μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της, που θεωρείται και η μόνη απολύτως αξιόπιστη μεθοδολογία.

Συγκεκριμένα, ο κ.Πτωχός εμφανίζεται να έχει καθαρό προβάδισμα (3,7% χωρίς τα λευκά-άκυρα) έναντι του κ.Τατούλη στην πρόθεση ψήφου στον πρώτο γύρο, το οποίο διευρύνεται (4,9% χωρίς τα λευκά – άκυρα) σε ενδεχόμενο δεύτερο γύρο. Έχει επίσης, ευρύτατη υπεροχή περί το 12% στο συχνά καθοριστικό ερώτημα της παράστασης νίκης.

Αξιοσημείωτο είναι και ότι ο κ.Πτωχός αυξάνει την αναγνωρισιμότητά του, αλλά ακόμα έχει σημαντικό περιθώριο περαιτέρω βελτίωσης αυτού του δείκτη, αφού ως νέα υποψηφιότητα, δεν έχει προλάβει να γίνει γνωστός σε όλους τους ψηφοφόρους, σε αντίθεση με τον κ.Τατούλη, ο οποίος ως παλαιός πολιτικός είναι γνωστός στο σύνολο της κοινής γνώμης. Παρόλα αυτά, όμως, ο κ.Πτωχός προηγείται τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην παράσταση νίκης.

Τέλος, επισημαίνεται και ότι ο κ.Πτωχός είναι ο δημοφιλέστερος μεταξύ των υποψηφίων, με βάση τις απόψεις που εξέφρασαν όσοι γνωρίζουν τον καθέναν».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button