home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Έλενα Κ. Χατζηνικολάου: Οικοδομούμε την Νέα Αργολίδα, με τον  Δημήτρη Πτωχό

Άρθρο της Έλενας Χατζηνικολάου, Υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου Π.Ε. Αργολίδας με τον Δημήτρη Πτωχό – Υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
Έλενα Χατζηνικολάου, Δημήτρης Πτωχός

Η Αργολίδα μας, το Ναύπλιο, το Άργος, η Ερμιονίδα, η Επίδαυρος, χωροταξικά αποτελεί μια κομβική περιοχή, που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια σε όλους τους προγραμματικούς άξονες.

Έλενα Χατζηνικολάου, Δημήτρης Πτωχός. Κάθετη

Της Ελένης (Έλενας) Κ. Χατζηνικολάου*

Ωστόσο δια «γυμνού οφθαλμού» παρατηρεί κανείς μια στασιμότητα, με βάση το σύγχρονο αναπτυξιακό περιβάλλον. Χρειαζόμαστε ένα νέο βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο με όρους εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας, αποδίδοντας ταυτόχρονα τα μέγιστα οφέλη στους πολίτες.

Η πολυπόθητη προσέλκυση Επενδύσεων, ώστε να δημιουργηθούν νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας έχει ως αφετηρία την Ολοκλήρωση του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδιασμού και των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων. Απαραίτητη, απόλυτη, ζωτική προτεραιότητά μας!

Παράλληλα απλουστεύονται, ψηφιοποιούνται και επιταχύνονται οι διαδικασίες αδειοδότησης νέων Επενδύσεων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην πρόοδο και υλοποίηση του έργου για την ανάπτυξη της Δομής Επιχειρηματικότητας Έντασης Γνώσης, σε ότι αφορά τον νομό μας, στο Ναύπλιο.

Μια πολύ σημαντική δράση, που  υλοποιείται από την Περιφέρεια, με σκοπό τη ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών και επενδυτικών ευκαιριών.

Έλενα Χατζηνικολάου, Δημήτρης Πτωχός, γονείς
Η Έλενα Χατζηνικολάου με τον Δημήτρη Πτωχό και τους γονείς της Κωνσταντίνο και Βιβή

Ταυτόχρονα περιλαμβάνουμε την προκαταβολική πληρωμή όλων των επιδοτήσεων στα πρότυπα των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και την υποστήριξη από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας των δικαιούχων κρατικών ενισχύσεων και ιδιαίτερα των μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών, για την ταχεία και αποτελεσματική υποβολή των αιτήσεων και την κατά το δυνατόν αμεσότερη καταβολή των χρημάτων, που τους αναλογούν.

Στηρίζουμε την δημιουργία Επιχειρηματικών Πάρκων.

Ενισχύουμε την ψηφιακή Επιχειρηματικότητα, την ψηφιακή ερεύνα και Καινοτομία, την δημιουργία οικοσυστημάτων νεοφυών Επιχειρήσεων.

Δημιουργούμε Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων με βάση τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου ΜΩΡΙΑΣ Α.Ε.

Στοχεύουμε στην αύξηση ποσοστού των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων, που προσελκύει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ως Πολιτικός Μηχανικός, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στον εκσυγχρονισμό των υποδομών, ως καίριο ζήτημα του τόπου μας.

Ενισχύουμε την Οδική Ασφάλεια του επαρχιακού Οδικού μας δικτύου, με έμφαση στις περιοχές υψηλής επισκεψιμότητας.

Προχωράμε στην εκτέλεση όλων των έργων συντήρησης που απαιτούνται ανά τον Νομό μας, μέσω χρηματοδοτήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Εφαρμόζουμε νέο, Βιώσιμο Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, θέτοντας ως στόχο μέχρι το 2028 να μην χάνουμε ούτε μία σταγόνα βρόχινου νερού.

Λαμβάνοντας υπόψη τον σχετικό σχεδιασμό που εκπονείται σε εθνικό επίπεδο, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά και τα νέα περιβαλλοντικά και κλιματικά δεδομένα που αλλάζουν διαρκώς, σχεδιάζουμε ολοκληρωμένη δέσμη δράσεων για την βελτίωση και συμπλήρωση των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης, την μείωση στο μέγιστο δυνατό βαθμό των απωλειών νερού και την αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων.

Υλοποιούμε την Πράσινη Μετάβαση, ιδρύοντας Σύνδεσμο Προστασίας Δασών Περιφέρειας Πελοποννήσου με την συμμετοχή όλων των Δήμων, στα πρότυπα του ΣΠΑΥ στην Αττική.

Σχεδιάζουμε το Πρόγραμμα «Πελοπόννησος Νet Zero 2040»,ώστε νωρίτερα του 2040 να έχουμε σχεδόν μηδενικές εκπομπές αερίων και δραστική μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των κτιρίων.

Πάντα σε συνεργασία με τις δυνάμεις του Ιδιωτικού Τομέα και της Κοινωνίας των Πολιτών.

Θέτουμε σε λειτουργία το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση ρίσκων και κρίσεων, με στόχο την προστασία των πολιτών και της περιουσίας τους.

Δημιουργούμε Κέντρο Παρακολούθησης Επιπτώσεων Κλιματικής Κρίσης, αξιοποιώντας την σύγχρονη επιστημονική γνώση. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι!

Αναδεικνύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά! Διπλασιάζουμε τον ετήσιο προϋπολογισμό της περιφέρειας για τον Πολιτισμό. Ενοποιούμε Μνημεία και Πολιτιστικούς Χώρους, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε το Πρόγραμμα «Ένας Περίπατος στην Ιστορία». Αξιοποιούμε διαθέσιμους πόρους από το ΠΕΠ, το ΕΣΠΑ 2021-2027 και το Πρόγραμμα Επενδύσεων, ενισχύοντας την ταυτότητα και την αναγνωρισιμότητα του σημαντικού μας πολιτιστικού αποθέματος και αναδεικνύοντας την συνέχεια στην σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή. Με βάση το 5ετές σχέδιο, διαμορφώνουμε ειδικές δράσεις ενοποίησης και αναβάθμισης του πολιτιστικού αποθέματος και του Τουριστικού Προϊόντος μας.

Μας ενώνει ένας κοινός στόχος! Να οικοδομήσουμε την νέα Αργολίδα!

*Η Ελένη (Έλενα) Κ. Χατζηνικολάου είναι Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Αργολίδας με τον Δημήτρη Πτωχό – Υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis