home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τρίπολη: Ποια είναι η επιβλητική σημαία στα 67 μέτρα ύψος που δεσπόζει στην Πλατεία Άρεως

Η σημαία, με τον μπλε σταυρό υψώνεται επιβλητικά στον ουρανό προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα και προκαλώντας το ενδιαφέρον όλων.
Σημαία Τρίπολη (3)

H εντυπωσιακή σημαία της Ελληνικής Επανάστασης που ύψωσε, πρώτος στα τείχη της Τριπολιτσάς, ο σπουδαίος αγωνιστής του 1821, Παναγιώτης Κεφάλας, ανεμίζει στον ουρανό της Τρίπολης, στην πλατεία ‘Άρεως, με φόντο το άγαλμα του Αρχιστράτηγου, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Η Τρίπολη γιορτάζει της 202 επέτειο από την Άλωση, με την συγκεκριμένη πλατεία να γίνεται χθες και σήμερα το επίκεντρο των εκδηλώσεων.

Σημαία Τρίπολη (2)

Ειδικό γερανοφόρο αυτοκίνητο, έχει ανυψώσει την κατασκευασμένη σημαία, των αγωνιστών της Άλωσης της Τριπολιτσάς, στον ουρανό της πλατείας.

Την σκηνή με τον Παναγιώτη Κεφάλα, αποθανάτισε ο Γερμανός ζωγράφος Πέτερ Φον Ές.

Ο Παναγιώτης Κεφάλας, είχε καταγωγή απ’ το Δυρράχι της Μεγαλόπολης και έπεσε ηρωικά στην περιβόητη μάχη στο Μανιάκι, μαζί με τον Παπαφλέσσα.

Σημαία Τρίπολη (1)

Η σημαία, με τον μπλε σταυρό υψώνεται επιβλητικά στον ουρανό προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα και προκαλώντας το ενδιαφέρον όλων.

Η σχετική ανάρτηση για τον τρόπο που φτάσαμε στο ξεχωριστό αποτέλεσμα: «Στα 67 μέτρα ύψος έγινε η ανύψωση της σημαίας για την εορτή της Επετείου της απελευθέρωσης της Τρίπολης με τον γερανό δυναμικότητας 100τόνων».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis