home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ο Ιταλός δήμαρχος του San Demetrio Corone σε μία ιστορική επίσκεψη στην Κορώνη

Οι κάτοικοι της πόλης της Καλαβρίας ως και της γύρω περιοχής είναι Αρβανίτες προερχόμενοι από τον Μωριά με ιδιαίτερη καταγωγή από την Κορώνη
Ιταλός δήμαρχος στην Κορώνη (2)

Στις 16 Σεπτεμβρίου ο Ιταλός Δήμαρχος κ. Ernesto Madeo της πόλεως San Demetrio, Corone τής Καλαβρίας, κομμάτι τής Μεγάλης Ελλάδος, επισκέφθηκε την Κορώνη συνοδευόμενος από τους κυρίους Κωνσταντίνο Μυγδάλη, Αρχιτέκτων & Δρ. Θεολογίας (Σύμβουλος Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας), Virgilio Avato, Iστορικό  Δρ. Θεολογίας, αρβανίτης στην καταγωγή και σύμβουλος της  Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, Πέτρο Φιλίππου, ιστορικό, αρχαιολόγο, τ. Δήμαρχο Σαρωνίδος,  Valerio Caparegli, δημοσιογράφο.

Ιταλός δήμαρχος στην Κορώνη (3)
Φώτο: maniatakeion.gr

Η επίσκεψη μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική, αφού οι κάτοικοι της πόλεως San Demetrio Corone της Καλαβρίας ως και της γύρω περιοχής είναι Αρβανίτες προερχόμενοι από τον Μωριά με ιδιαίτερη καταγωγή από την Κορώνη και τις γύρω περιοχές οι οποίοι μετανάστευσαν στην Καλαβρία και στην Σικελία της Ιταλίας, μετά την πτώση του στα χέρια των Οθωμανών.

Την πρωτοβουλία αυτής της επίσκεψης πήραν ο Δημήτρης Μανιατάκης και η σύζυγός του Ελένη Ταγωνίδη-Μανιατάκη, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος τού Μανιατακείου  Ιδρύματος. Αν και η επίσκεψη συνέπεσε εν μέσω προεκλογικής περιόδου, έδωσε την ευκαιρία στον Ιταλό Δήμαρχο κ. Ernesto Madeo να συναντηθεί με κατοίκους και προσωπικότητες της περιοχής και να επισκεφθεί τα ιστορικά τοπία και τούς ναούς τής περιοχής τής Κορώνης με την εμπεριστατωμένη ξενάγηση τού κ. Δημήτρη Κυριαζή.

Ιταλός δήμαρχος στην Κορώνη
Φώτο: maniatakeion.gr

Στη σύσκεψη  που έλαβε χώρα  στα γραφεία  του ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, εκφράσθηκε η διάθεση να πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον πολιτιστικές ανταλλαγές και επισκέψεις από τους δύο Δήμους και να συζητηθεί η δυνατότητα αδελφοποίησης των δύο πόλεων. Την όλη επίσκεψη συντόνισε ο φιλέλλην Ιταλός κ. Virgilio Avato. Σημειωτέων, είχε προηγηθεί επίσκεψη του Δημάρχου κ. Ernesto Madeo στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και στον τ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας καθ. κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος τού Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης και η σύζυγός του Ελένη παρέθεσαν γεύμα στους επίσημους προσκεκλημένους στη γνωστή ψαροταβέρνα «Καγκελάριος» στην οποία παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Κορώνης κ. Δημήτρης Σιψάς, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού  Συλλόγου Κορώνης κ. Σπύρος  Λευτάκης, ο κ. Δημήτρης Κυριαζής, η κα Margherita Bovicelli, επίτιμη πρόξενος της Ιταλίας στη Νότια Πελοπόννησο και ο συζυγος της κ. Νίκος Γρηγορόπουλος, ο οικονομολόγος καθηγητής κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος και η σύζυγός του Σοφία και ο κ. Δημήτρης Αρβανίτης.

Ιταλός δήμαρχος στην Κορώνη (1)
Φώτο: maniatakeion.gr

Την επόμενη ημέρα της Κυριακής, ο Δήμαρχος του San Demetrio Corone της Καλαβρίας και οι συνεργάτες του εξέφρασαν την επιθυμία να παρακολουθήσουν την ιερή λειτουργία στο ναό του Άγιου Δημητρίου πριν αναχωρήσουν για Θεσσαλονίκη.

Έφυγαν παίρνοντας αλλά και αφήνοντας στο πέρασμά τους, τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis