home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Δημήτρης Πτωχός: Σύνθημα ενότητας, συσπείρωσης και νίκης από την Κόρινθο

Παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην Κόρινθο
Πτωχός Σαμαράς Κορινθία (5)

Σύνθημα ενότητας, συσπείρωσης και νίκης έστειλε από τη Κόρινθο το βράδυ της Παρασκευής ο Δημήτρης Πτωχός στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά». Έχοντας στο πλευρό του τον πρώην Πρωθυπουργό και πρώην Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, υπουργούς, βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ξεκαθάρισε πως «η Περιφέρεια μπορεί σε 5 χρόνια από σήμερα να είναι μια περιφέρεια πρότυπο σε όλα» και δεσμεύτηκε ότι «μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και μαζί θα πάμε την Πελοπόννησο μπροστά».

Παρόντες στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου ήταν επίσης ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, οι βουλευτές Μαριλένα ΣούκουληΜίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, καθώς επίσης και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κορινθίας Δημήτρης Σουφρίλας και στελέχη των τοπικών οργανώσεων του κόμματος.

Στη ομιλία του ο Δημήτρης Πτωχός τόνισε ότι «στις 8 Οκτωβρίου θα αποφασίσουμε τον τρόπο που οι εθνικές επιτυχίες και τα συλλογικά κέρδη θα διανεμηθούν τοπικά». Στη συνέχεια, ανέλυσε τα άλματα που πέτυχε η χώρα την προηγούμενη τετραετία ιδίως στον τομέα της οικονομίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις επενδύσεις που προσέλκυσε η περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, χαρακτηρίζοντάς την «πύλη εισόδου για ολόκληρη την Πελοπόννησο». Όπως εξήγησε, «ό,τι συμβαίνει και θα συμβεί εδώ προϊδεάζει τον επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει αλλά και τον επισκέπτη. Γι’ αυτό και Κορινθία είναι για μένα ένας νόμος κλειδί στην επιτυχία της προσπάθειας να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά».

Ο Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε αναλυτικά στις δυνατότητες της Κορινθίας να προσελκύσει επενδύσεις, να είναι ελκυστική στον επισκέπτη με τις αρχαιότητες και τα προϊόντα της. Στάθηκε, επίσης, ιδιαίτερα στην πρόκληση «να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο το διεθνές αποτύπωμα της περιοχής και να την καταστήσουμε ένα ολοκληρωμένο ελληνικό προορισμό, με ξεχωριστή ταυτότητα και προοπτικές».

Τέλος, υποσχέθηκε ότι θα ασχοληθεί «με όλα τα μεγάλα σημαντικά θέματα της Κορινθίας που μπορούν να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία», αναφέροντας ενδεικτικά το φράγμα του Ασωπού, τα αρδευτικά δίκτυα και τη γενικότερη διαχείριση των υδάτων, το παραλιακό μέτωπο στο Κιάτο, στο Ξυλόκαστρο και στο Λουτράκι, την προστασία του φυσικού πλούτου και τω μνημείων της περιοχής.

Ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του τόνισε ότι «θα προχωρήσουμε μπροστά για ένα λόγο: γιατί την αγαπάμε και την πονάμε την Πελοπόννησο». Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανανέωση που θα σηματοδοτήσει η εκλογή του Δημήτρη Πτωχού, εξηγώντας ότι «πρέπει σήμερα να δώσουμε στην ίδια την πατρίδα μας αυτή την ανανέωση μεταγγίζοντας τις δικές μας δυνάμεις στο δικό του μέλλον που είναι που είναι και δικό μας μέλλον, στον Δημήτρη Πτωχό». Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι «θα πάμε όλοι μαζί μπροστά, θα δώσουμε τη μάχη. Θα την κερδίσουμε και αυριανός περιφερειάρχης θα είναι ο Δημήτρης Πτωχός».

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, προλογίζοντας τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου,αναφέρθηκε στην πορεία του Δημήτρη Πτωχού την περίοδο της Κυβέρνησης Σαμαρά, λέγοντας ότι «ο Δημήτρης ήταν τότε ένα πολύ άξιο στέλεχος, ο οποίος μπήκε και αθόρυβα δούλεψε για την πατρίδα μας, για εκείνη την Κυβέρνηση, την ιστορική Κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη, κράτησε τη χώρα στον σωστό δρόμο». Κατόπιν, εξήρε την επαγγελματική του διαδρομή και τόνισε ότι ο Δημήτρης Πτωχός πρέπει να είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, γιατί είναι «ένας άνθρωπος ο οποίος ξέρει πώς κυβερνιέται η χώρα, ξέρει σε δύσκολες, σε αντίξοες συνθήκες να φέρνει επενδύσεις, να κάνει μεταρρυθμίσεις, να επιλύει χρόνια προβλήματα, παθογένειες του ελληνικού κράτους».

Ο Χρίστος Δήμας ξεκαθάρισε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πάτα πολύ σημαντική υπόθεση για να την αφήσουμε στην τύχη. Θέλουμε έναν ικανό, έντιμο, αποτελεσματικό άνθρωπο ο οποίος θα μπορέσει να βοηθήσει ώστε να λυθούν τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας». Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «αν θέλουμε έναν ικανό, έντιμο και αποτελεσματικό άνθρωπο να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση, να είναι επικεφαλής ενός πολύ δυναμικού ψηφοδελτίου, είναι μονόδρομος η επιλογή μας και πρέπει όλοι να στηρίξουμε τον Δημήτρη Πτωχό».

Ο Νίκος Ταγαράς αναφερόμενος στον Δημήτρη Πτωχό δήλωσε ότι «έχει αποδείξει στην πράξη την αξία και την ικανότητα, με γνώσεις και εμπειρίες στην κοινωνία και την αγορά. Και τα δυο τα έχουμε ανάγκη – και η περιφέρειά μας τα έχει ανάγκη». Σημείωσε, μάλιστα, ότι «θέλουμε μέσα από την ιδιότητα και τον ρόλο του Περιφερειάρχη να μπορέσεις να ανταποκριθείς στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις μιας δύσκολης εποχής που έχουμε μπροστά μας. Όμως για τα δύσκολα είμαστε εδώ και σε αυτά τα δύσκολα θα είμαστε μαζί».

Η Μαριλένα Σούκουλη χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού «κίνηση ανανέωσης και προοπτικής για τον τόπο μας». Επισήμανε ότι, «γνωρίζοντας τον όλα αυτά τα χρόνια, πραγματικά είμαι σίγουρη ότι αυτή η μεθοδικότητα, αυτή του η όρεξη, η διάθεση για δουλειά, θα μπορέσουμε να φέρουμε την Πελοπόννησο σε μία σε μία νέα πορεία, έτσι όπως την έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Τέλος ο  Μίλτος Χρυσομάλλης τόνισε ότι «οι περιφέρειες είναι συμπληρωματικές με την Κυβέρνηση και, για να έχει αυτό μέγιστη απόδοση, πρέπει να εκλέξουμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έναν άνθρωπο που έχει την τεχνοκρατική γνώση, ξέρει ακριβώς τι ζητάει η σύγχρονη εποχή, ξέρει να φέρνει επενδύσεις. Και ξέρει και αυτό που είπε ο Πρόεδρος Σαμαράς: ξέρει την αυτοδιοίκηση». Ο βουλευτής Μεσσηνίας δήλωσε σίγουρος ότι «ο Δημήτρης Πτωχός θα το κάνει, είναι μακράν η καλύτερη επιλογή και πρέπει όλοι εσείς να βάλετε τα δυνατά σας, όπως κάνατε και στις εθνικές εκλογές. Το βλέπω στα μάτια σας ότι όλοι θα κάνετε το καθήκον σας και θα έχουμε στις 8 Οκτωβρίου Περιφερειάρχη τον Δημήτρη Πτωχό».

Ολόκληρη η ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού:

«Καλησπέρα σε όλους.

Φίλες και φίλοι ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας εδώ. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον πρώην πρωθυπουργό τον κύριο Σαμαρά, όλους τους υπουργούς, τους βουλευτές που έχουν έρθει και μας τιμούν με την παρουσία τους και όλους τους φίλους και τις φίλες.

Έχει περάσει πολύ λίγος καιρός, περίπου τρεις μήνες, από τότε που συναντηθήκαμε στις κάλπες των εθνικών εκλογών για να απαντήσουμε στην ερώτηση πώς θέλουμε η Ελλάδα να πορευτεί σε μία εποχή γεμάτη μεγάλες και σοβαρές προκλήσεις. Στις 8 Οκτωβρίου ξανασυναντιόμαστε στις κάλπες αυτή τη φορά για να αποφασίσουμε τον τρόπο που οι εθνικές επιτυχίες και τα συλλογικά κέρδη θα διανεμηθούν τοπικά αλλά και για να προετοιμαστούμε να αντιμετωπίσουμε τα μερίδια της διαχείρισης των κρίσεων που μοιραία μας αναλογούν.

Η Ελλάδα την προηγούμενη τετραετία έκανε άλματα μπροστά. Η οικονομία παρά τις μεγάλες δυσκολίες σταθεροποιήθηκε με αποτέλεσμα να βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία και να αναμένουμε τα καλύτερα μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Το έχετε αντιληφθεί και εσείς στην Κόρινθο που βλέπετε τις πρώτες σημαντικές επενδύσεις σε κλάδους αιχμής, όπως η βιοτεχνολογία και αναφέρομαι στην επένδυση ύψους 83 περίπου εκατομμυρίων ευρώ της Ελληνικής εταιρείας αναγεννητικής ιατρικής Theracell και της εταιρίας Orgenesis, οι οποίες αποφάσισαν να επενδύσουν στη δημιουργία ενός τεχνολογικού πάρκου στην παλιά περιφερειακή αγορά στο Λέχαιο. Και αυτή είναι μία επένδυση που θέλουμε να την κάνουμε πιλότο για ολόκληρη την Πελοπόννησο και παράλληλα να στηρίξουμε και γιατί όχι να συνεργαστούμε νεοφυείς επιχειρήσεις που υπάρχουν στην περιοχή μας.

Υπάρχουν πάρα πολλές επιχειρήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να συνεργαστούν με όλους μας στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή μας. Θυμίζω ότι η Πελοπόννησος είναι ένα ευλογημένος τόπος. Ένας τόπος, ο οποίος έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα έχει εκπληκτικές ομορφιές, αλλά πάνω από όλα έχει υπέροχους ανθρώπους. Φίλες και φίλοι στα δικά μου μάτια ολόκληρη η Κορινθία και όχι μόνο η περιοχή του Ισθμού είναι μία γέφυρα μεταξύ της Πελοποννήσου, ως περιφέρειας, με την πρωτεύουσα. Ό,τι συμβαίνει και θα συμβεί εδώ προϊδεάζει τον επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει αλλά και τον επισκέπτη. Η Κορινθία είναι η πύλη εισόδου για ολόκληρη την Πελοπόννησο. Γι’ αυτό και Κορινθία είναι για εμένα ένας νόμος κλειδί στην επιτυχία της προσπάθειας να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά.

Πτωχός Σαμαράς Κορινθία (14)

Ιδανική για να προσελκύσει επενδύσεις λόγω της εγγύτητας με την πρωτεύουσα. Εύκολα προσβάσιμη αλλά και σε ένα άλλο εξίσου σημαντικό επίπεδο. Ελκυστική στον επισκέπτη που θα θαυμάσει τις αρχαιότητες και θα απολαύσει τα προϊόντα μιας σημαντικής δραστηριότητας για την ελληνική οικονομία: την αμπελουργία και την οινοποιία. Η περιοχή της Νεμέας είναι για εμένα μία μεγάλη πρόκληση. Μία πρόκληση να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο το διεθνές αποτύπωμα της περιοχής και να τη καταστήσουμε ένα ολοκληρωμένο ελληνικό προορισμό, με ξεχωριστή ταυτότητα και προοπτικές.

Θα ασχοληθούμε με όλα τα μεγάλα σημαντικά θέματα της Κορινθίας που μπορούν να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία. Έργα όπως ενδεικτικά αναφέρω, το φράγμα του Ασωπού. Τα αρδευτικά δίκτυα και τη γενικότερη διαχείριση των υδάτων, ένα πρόβλημα που ακούω σε κάθε περιοχή, σε κάθε δήμο, σε κάθε πόλη που έχω επισκεφτεί.

Το παραλιακό μέτωπο στο Κιάτο, στο Ξυλόκαστρο και στο Λουτράκι. Τις περιοχές του φυσικού μας πλούτου όπως οι περιοχές της Στυμφαλίας, Ζήρεια και πολλές χαρές άλλες. Τα πολιτιστικά μας μνημεία, τα αρχαία και σύγχρονα μνημεία. Και φυσικά τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και πρόνοιας που δραστηριοποιούνται στην Κορινθία.

Θα μπορούσα να σας πω ότι η εκλογή μου εξασφαλίζει στην Πελοπόννησο την καλύτερη δυνατή σύνδεση με τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Αυτό είναι αναμφισβήτητο γεγονός, όμως ακόμα και χωρίς αυτές τις σχέσεις με τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, θα έδινα τον ίδιο αγώνα να διεκδικήσω όλα όσα αναλογούν στην περιφέρεια και στην Κορινθία, όλα όσα μας αξίζουν. Γιατί η Περιφέρεια μπορεί σε 5 χρόνια από σήμερα να είναι μια περιφέρεια πρότυπο σε όλα.  Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και μαζί θα πάμε την Πελοπόννησο μπροστά. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis