home design 800x400
home design 1170Χ320

Αφιέρωμα για τον Κωνσταντίνο Μάκαρη στον ιταλικό τύπο με ιδιαίτερες αναφορές στο Ναύπλιο

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Lucio Esposito το φαινόμενο του υποψηφίου Δημάρχου Κ. Μάκαρη είναι μια μοναδική ευκαιρία για το ιστορικό Ναύπλιο ώστε να αποκαταστήσει τον εξωστρεφή χαρακτήρα του
Μάκαρης Ιταλία

Το ενδιαφέρον του Ιταλού δημοσιογράφου Lucio Esposito έχει κεντρίσει η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Μάκαρη. Σε άρθρο στο πάντα έγκυρο Positano News με αφορμή τις σχέσεις των «Διαδρομών των Σταυροφόρων» που κατά τον 12ο αι. ξεκινούσαν από τις ακτές του Amalfi για να κινηθούν προς την Ιερουσαλήμ και την Κωνσταντινούπολη, περνώντας από το Ναύπλιο.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος το φαινόμενο του υποψηφίου Δημάρχου Κωνσταντίνου Μάκαρη είναι μια μοναδική ευκαιρία για την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, το ιστορικό Ναύπλιο ώστε να αποκαταστήσει τον εξωστρεφή χαρακτήρα που η πόλη αυτή είχε ανέκαθεν. Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης είναι επιχειρηματίας, υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλίου – της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας, με τη λίστα πολιτών της ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ αλλά και φίλος της Ιταλίας και του Made in Italy.

Μάκαρης Ιταλία (4)
Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης κατά την παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος QUEST στη Βενετία.

Επίσης, ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για τον άνθρωπο και επιχειρηματία Κωνσταντίνο Μάκαρη που από το 2017 έως σήμερα έχει προσπαθήσει να βελτιώσει την ζωή των συμπολιτών του στο Ναύπλιο και στην Αργολίδα, κάνοντας μια σειρά από δωρεές με στόχο τον άνθρωπο. Μεγάλη ήταν η συνεισφορά του Κωνσταντίνου Μάκαρη στον τομέα της εκπαίδευσης, όπου ξεκίνησε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο με σκοπό να ανακαινίσει και να εξοπλίσει σχολεία όλων των βαθμίδων στο Ναύπλιο και στην Αργολίδα. Η εγκατάλειψη των σχολικών κτιρίων και η απουσία λοιπών υποδομών, η παντελής απαξίωση των σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων λόγω έλλειψης τεχνολογικού εξοπλισμού, αποτέλεσε προτεραιότητά του. Την περίοδο της πανδημίας με τα μάτια πάντα στραμμένα στα παιδιά, δωρίζει φορητούς υπολογιστές σε μαθητές που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο σπίτι για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ώστε να μην χρειαστεί να διακόψουν τις σπουδές τους λόγω εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η προσφορά του Κωνσταντίνου Μάκαρη δεν περιορίστηκε μόνο στον τομέα της εκπαίδευσης αλλά και στην κοινωνική προσφορά. Σε στενή επαφή και επικοινωνία του με τον Κώστα Γιαννόπουλο, Πρόεδρο του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δεν αφήνει περιθώρια σκέψης ως προς το γιατί ο κ. Μάκαρης δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια και την εκπαίδευση των παιδιών. Άλλωστε, με την ίδια συνέπεια στήριξε και το Παιδαγωγικό Θεραπευτικό Κέντρο Πατρών για παιδιά με νοητική υστέρηση «Η ΜΕΡΙΜΝΑ», αλλά και κάθε μεμονωμένη περίπτωση παιδιών ή οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή οικονομικές δυσκολίες, περιπτώσεις για τις οποίες δεν δέχεται να μιλήσει.

Μάκαρης Ιταλία (3)
Η περιοχή του Αμάλφι έχει ιδιαίτερη σχέση με την πόλη Ναυπλίου και ο Κωνσταντίνος Μάκαρης και η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ έχουν ένα πρόγραμμα για αδελφοποιήσεις με σημαντικές ιταλικές πόλεις.

Ακόμη, το ενδιαφέρον του Κωνσταντίνου Μάκαρη υπήρξε ιδιαίτερο για το θέμα της οδικής ασφάλειας. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο σημειώνεται μεγάλος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων που προκαλούνται από μέθη που κόβουν το νήμα της ζωής πολλών νέων ή μη. Αυτό ήταν ένα ακόμη προσωπικό στοίχημα για τον Μάκαρη. Δώρισε σύγχρονα αλκοολόμετρα, αγορασμένα απευθείας από το εξωτερικό, στην Ελληνική Αστυνομία Τροχαία Ναυπλίου και Άργους και στο Λιμενικό Ναυπλίου και έτσι έβαλε το στίγμα του στη μάχη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ωστόσο, τα μάτια και τα αυτιά του επιχειρηματία είναι πάντα ανοιχτά για την αγαπημένη του Αργολίδα, καθώς φαίνεται ότι έχει ενημερωθεί για τα προβλήματα εγκληματικότητας που αντιμετωπίζει η περιοχή, έτσι δώρισε νέα αυτοκίνητα στις Διωκτικές Αρχές για την ασφάλεια της περιοχής.

Μάκαρης Ιταλία (1)
Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης μαζί με τον ειδικό του σύμβουλο Κωνσταντίνο Τζιαμπάση κατά την επίσκεψη τους στην Βενετία τον Οκτώβριο του 2022

Στην περίοδο της πανδημίας του COVID 19 που έφερε στο φως νέες ανάγκες στο σύστημα υγείας και τις νοσοκομειακές υπηρεσίες σε συνεργασία με τον κ. Οψιμούλη, πραγματοποιήθηκε στις αρχές του έτους Μάρτιος 2020,δωρεά υγειονομικού υλικού στα νοσοκομεία της Αργολίδας (μάσκες FFP2 και FFP3, αντισηπτικό, γάντια). Βασισμένος στο ίδιο πλαίσιο, ανακοίνωσε την κατασκευή παιδιατρικής και ογκολογικής κλινικής, με δικούς του πόρους, για το νοσοκομείο Ναυπλίου. Κατασκεύασε και ανακαίνισε την παιδιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου Άργους, κάνοντας πραγματικότητα μια πάγια ελπίδα όλων των γονιών της Αργολίδας. Ο ίδιος αναφέρει ότι «αν προσφέρεις παιδιά στο παρόν, υπάρχει πάντα μέλλον, γιατί όταν σώζεις ένα παιδί υπάρχει ελπίδα για την ανθρωπότητα!».

Ένας από τους τομείς που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Κωνσταντίνο Μάκαρη είναι αυτός του πολιτισμού και των μνημείων, από τους οποίους η πόλη του Ναυπλίου και η ευρύτερη περιοχή της είναι ιδιαίτερα πλούσια. Κύριο μέλημά του είναι η αποκατάσταση μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και η καλλιέργεια των σχέσεων με ιταλικές περιοχές όπως η Βενετία, το Μαρανέλο και το Αμάλφι, με ιδιαίτερη σχέση με την πόλη της Ναυπλίας.

Μάκαρης Ιταλία (2)
Η κεντρική πλατεία του Μαρανέλλο με το σύμβολο της ScuderiaFerrari.

Ακόμα στο άρθρο γίνεται λόγος για την στενή σχέση του Κωνσταντίνου Μάκαρη με την Ιταλία και με την το made in Italy, τις συχνές επισκέψεις του για επιχειρηματικούς λόγους αλλά και για λόγους αναψυχής, την ιδιαίτερη αγάπη του για την Ferrari και για την συλλογή από αντικείμενα από την ιστορική Ferrari που διατηρεί στα γραφεία της εταιρείας «Μαρανέλλο», με έδρα στο Ναύπλιο.

Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης δεν μιλάει πολύ, αλλά είναι ο άνθρωπος που πραγματοποιεί, συμμετέχει στα κοινά, προτείνει λύσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας της ζωής των δημοτών και των επισκεπτών του Ναυπλίου αλλά και προσδοκά την ανάπτυξη. Και για αυτό, μετά από πολλές συζητήσεις με δημότες και πολίτες της πόλης, αποφάσισε να δημιουργήσει τον συνδυασμό ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για το Ναύπλιο. Το ερώτημα που έθεσε στον Κωνσταντίνο Μάκαρη ο Ιταλός δημοσιογράφος ήταν: Γιατί ένας επιχειρηματίας, έχοντας θέσεις μεγάλης ευθύνης, να θέλει να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας; Η απάντηση του Κωνσταντίνου Μάκαρη ήταν άμεση, απλά για να δώσει ελπίδα στους συμπολίτες του, να προσφέρει γνώσεις, ιδέες και μάλλον πάθος για μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας, το Ναύπλιο.

Μάκαρης μουσείο ferrari
Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης κατά την επίσκεψη στο Μουσείο της Ferrari στο Μαρανέλλο.

Ο συντάκτης του άρθρου καταλήγει ότι οι δημότες οφείλουν να ενστερνιστούν το όραμά του Κωνσταντίνου Μάκαρη για ένα Ναύπλιο απαλλαγμένο από τις παθογένειες των προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Στο τέλος του άρθρου το PositanoNews εύχεται στον κ. Μάκαρη καλή επιτυχία για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Πηγή: https://www.positanonews.it/2023/09/3661329/3661329/.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Κύριε Μάκαρη αν ήξερες πού πας να μπλέξεις θα είχες γίνει δρομέας μεγάλων αποστάσεων.

dei comp 1

ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis