home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στην Καλαμάτα 93 μετανάστες που διασώθηκαν δυτικά της Πύλου

Θα γίνει καταγραφή τους και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στην ενδοχώρα.
Καλαμάτα αλλοδαποί μετανάστες

Συνολικά 93 μετανάστες που διασώθηκαν 40 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου έφτασαν στο Λιμάνι της Καλαμάτας. Το μεσημέρι είχαν φτάσει οι πρώτοι 30 μετανάστες και το απόγευμα οι υπόλοιποι.

Παράλληλα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας βρίσκονται τρείς γυναίκες για διαφορετικούς λόγους υγείας εκτός κινδύνου, ενώ μεταξύ των διασωθέντων υπάρχουν αρκετοί που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοιό. Στη συντριπτική τους πλειονότητα δηλώνουν υπήκοοι Αφγανιστάν.

Οι συνολικά 93 μετανάστες εντοπίστηκαν χθες το βράδυ από αεροσκάφος της Frontex να πλέουν σε ιστιοπλοϊκό σκάφος, το οποίο είχε μείνει ακυβέρνητο 40 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Πύλου.

Μεταφέρθηκαν έξω από το λιμάνι με δεξαμενόπλοιο και φορτηγό πλοίο. Από εκεί με λάντζα στις αποθήκες του λιμανιού στην Καλαμάτα, όπου και θα φιλοξενηθούν προσωρινά. Ο χώρος προετοιμάστηκε με τη συνδρομή του δήμου Καλαμάτας της περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και την συνεισφορά του τμήματος του ερυθρού Σταύρου Καλαμάτας, αλλά και της εθελοντικής ομάδας αντιμετώπισης καταστροφών – ΟΑΚ 4Χ4.

Θα γίνει καταγραφή τους και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στην ενδοχώρα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis