home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κοντά στο να αποκτήσει υδατοδρόμιο η Ερμιόνη – Πώς εξελίσσεται η αδειοδότηση για Ναύπλιο και Ν. Κίο

Τα σχέδια της Hellenic Seaplanes για την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Ποια υδατοδρόμια είναι πιο κοντά στην υλοποίηση, ποια ακολουθούν και τι μέλλει γενέσθαι
Καλαμάτα Υδατοδρόμιο 2

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου το δίκτυο υδατοδρομίων της, μετά και την τελευταία ανάθεση για αδειοδότηση των υποδομών λειτουργίας υδροπλάνων σε Ερμιόνη, Μονεμβασιά, Γύθειο και Παράλιο Άστρος, όπως ανακοίνωσε η Hellenic Seaplanes.

Σημειώνεται ότι στην Πελοπόννησο, η Καλαμάτα και η Κυλλήνη έχουν αδειοδοτηθεί και έχουν ξεκινήσει οι κατασκευές των υποδομών για την εξασφάλιση των αδειών λειτουργίας τους.

Παράλληλα Ναύπλιο, Νέα Κίος και λίμνη Τάκα είναι στην τελική φάση αδειοδότησής τους.

Τα επόμενα σχέδια της Hellenic Seaplanes

Η Hellenic Seaplanes έχει σχεδιάσει την επιχειρησιακή λειτουργία σε επιπλέον 12 προορισμούς (υδατοδρόμια και υδάτινα πεδία) στην Πελοπόννησο μεταξύ των οποίων είναι το Κατάκολο, η Πύλος, η Ελαφόνησος, το Ξυλόκαστρο, η Λίμνη Καϊάφα, το Αίγιο, η Επίδαυρος και η Κόρινθος.

Οι παραπάνω προορισμοί θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στο δίκτυο Πελοποννήσου καθώς μαζί με το υδατοδρόμιο της Πάτρας που είναι έτοιμο για λειτουργία θα εξυπηρετήσουν πτήσεις προς Ιόνιο, Κρήτη, Αττική, Νότιο Αιγαίο αλλά και Στερεά Ελλάδα, αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωσή της.

Τι λένε Γανώσης – Νίκας

Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο των υδατοδρομίων την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γανώσης. «Η υλοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων της Πελοποννήσου είναι αποτέλεσμα της κοινής επιμονής και του οράματος τόσο της Περιφέρειας όσο και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρωτοστάτης για την δημιουργία υδατοδρομίων στην Πελοπόννησο είναι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, μαζί με σύσσωμη την διοίκηση και το προσωπικό της Περιφέρειας που πίστεψαν στο όραμα και στη δυναμική των υδροπλάνων αλλά και τις προοπτικές που θα φέρουν τα υδατοδρόμια στην Πελοπόννησο».

Σε σχετική δήλωση του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είπε: «Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων θα αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την Πελοπόννησο ενώ θα βελτιστοποιήσει και τα λιμάνια της, αφού με την έλευση των υδροπλάνων στα υδατοδρόμια θα εκτελούνται πτήσεις επιβατών από/προς άλλες γειτονικές περιοχές καθώς και στα νησιά του Ιονίου και Αιγαίου. Έχουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα που κάνουν ξεχωριστή την Πελοπόννησο στον τουριστικό χάρτη και με την δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων να φέρουμε στα νερά της Περιφέρειας μας τα υδροπλάνα και την μεταφορική δυναμική τους».

Επενδυτικό ενδιαφέρον για το υδατοδρόμιο της Ερμιονίδας

Την πίστη του στη δυναμική που φέρνει μαζί του το επενδυτικό έργο των υδροπλάνων και των υδατοδρομίων ενισχύει με τις πρόσφατες δηλώσεις του ο επενδυτής Δημήτρης Ρήγας ο οποίος έχει ολοκληρώσει μαζί με την Hellenic Seaplanes το υδατοδρόμιο της Σκύρου και σκοπεύει να συμμετάσχει επενδυτικά και στο υδατοδρόμιο της Ερμιόνιδας:

«Το δίκτυο υδατοδρομίων στην Πελοπόννησο θα συμβάλλει στην τουριστική και γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Τα οφέλη για την κοινωνία και τον τουρισμό θα είναι πολλά και θα είμαι και εγώ ένας από τους πρωτοπόρους του τομέα αυτού».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis