home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η “Ιλιάδα” του Ομήρου από την Κάρμεν Ρουγγέρη – Εκδρομή από την Παιδική & Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους Μυκηνών  

Η Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους – Μυκηνών διοργανώνει εκδρομή στο Christmas Theater
Ιλιάδα Κάρμεν Ρουγγέρη

Η Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους – Μυκηνών, που λειτουργεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Κ.Ε.Δ.Α.Μ, διοργανώνει εκδρομή στο Christmas Theater, για την παρακολούθηση της παράστασης «ΙΛΙΑΔΑ» του Ομήρου σε κείμενο και σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Κάθε λέξη των στίχων της Ιλιάδας σε μαγεύει. Σε κάνει να θαυμάζεις τον κορυφαίο ποιητή της ανθρωπότητας, τον δικό μας, τον μοναδικό Όμηρο. Μικροί και μεγάλοι θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους πρωταγωνιστές του έργου, την Ελένη, τον Πάρη, τον Αχιλλέα, τον Μενέλαο, τον Έκτορα, τον Αγαμέμνονα. Ύστερα, θα μάθουμε γιατί και πώς φτάσαμε στον Τρωικό Πόλεμο. Μετά θα περάσουμε στην Ιλιάδα, που αρχίζει με τον θυμό του Αχιλλέα, τη διαμάχη του με τον Αγαμέμνονα και την αποχώρηση του από τη μάχη. Θα δούμε ακόμα την συμμετοχή των θεών του Ολύμπου σ’ αυτή την διαμάχη, την σύγκρουση των Ελλήνων με τους Τρώες, το θάνατο του Πάτροκλου και την μονομαχία του Αχιλλέα με τον Έκτορα, που καταλήγει στον χαμό του τελευταίου.
Εδώ τελειώνει η Ιλιάδα, όχι όμως και το έργο, που συνεχίζεται, για να ολοκληρώσει τον Τρωικό Πόλεμο, μιλώντας για τον θάνατο του Αχιλλέα, τον Δούρειο Ίππο και την καταστροφή της Τροίας. Όλα αυτά, απόλυτα τεκμηριωμένα και μελετημένα μέσα από την αστείρευτη πηγή της μυθολογίας μας, θα δημιουργήσουν μια παράσταση, άκρως εντυπωσιακή με εξαιρετικά σκηνικά, κοστούμια, ειδικά εφέ και βιντεοπροβολές.

Οι Συντελεστές της παράστασης:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά – Κοστούμια:   Χριστίνα Κουλουμπή
Χορογραφίες – Κίνηση – Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική – Video Art : Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι Τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
Διδασκαλία – Προσαρμογή τραγουδιών: Ελένη Ζιώγα
Σπαθογραφίες:    Κωνσταντίνος Μπουμπούκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργάκη
Γραμματειακή υποστήριξη: Ελένη Καρτάση

Παίζουν οι ηθοποιοί με αλφαβητική σειρά:
Τίνα Αλεξοπούλου, Νίκος Βατικιώτης, Κατερίνα Γεωργάκη, Άρης Δελαγραμμάτικας, Κώστας Ζωγραφόπουλος, Χάρης Ηλιάδης, Μαρία Καβουκίδη, Νεκτάριος Καλαιτζάκης, Στέφανος Κορρές, Νικόλας Μπράβος, Στέλιος Νίνης, Άντεια Ολυμπίου, Χαρούλα Παναγοπούλου, Προκόπης Πολίτης, Χριστίνα Σταύρου, Σίμος Τζίτζης, Γρηγόρης Τουμασάτος, Χρήστος Χρήστου.

Ημέρα Παράστασης : Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023.

Ώρα έναρξης Παράστασης : 19.00

Εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι την Παρασκευή 29/9/2023.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπεύθυνη συντονισμού Αγγελική Κοτσοβού (βιβλιοθηκονόμος), στο τηλέφωνο 2751069484  (Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00 – 16:00).

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis