home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Χρήσιμες συμβουλές για τη νόσο του Αλτσχάιμερ από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αργολίδας

21 Σεπτεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ
Αλτσχάιμερ

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αργολίδας αναφέρεται στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ, εκφράζοντας την υποστήριξή του σε όσους ζουν με τη νόσο και τους φροντιστές τους:

«Να είστε υπομονετικοί και κατανοητοί: Τα άτομα με Αλτσχάιμερ μπορεί να δυσκολεύονται με τις καθημερινές εργασίες, τη μνήμη και την επικοινωνία. 

Προσφέρετε βοήθεια όταν χρειάζεται και να είστε προετοιμασμένοι για αλλαγές στις ικανότητες και τη συμπεριφορά τους. 

Ενθαρρύνετε την κοινωνική αλληλεπίδραση: Η απομόνωση μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της άνοιας. Ενθαρρύνετε το αγαπημένο σας πρόσωπο να συμμετέχει σε κοινωνικές δραστηριότητες και να συμμετάσχει σε συνομιλίες. 

Διατηρήστε μια ρουτίνα: Μια σταθερή καθημερινή ρουτίνα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σύγχυσης και του άγχους για τα άτομα με Αλτσχάιμερ . 

Προσαρμόστε το περιβάλλον: Κάντε το περιβάλλον του σπιτιού ασφαλές και φιλικό προς την άνοια απομακρύνοντας τους κινδύνους , τοποθετώντας μπάρες στήριξης και χρησιμοποιώντας σαφή σήμανση για σημαντικούς χώρους , όπως το μπάνιο και η κουζίνα. 

Προωθήστε τη σωματική και πνευματική διέγερση: Ενθαρρύνετε την τακτική σωματική άσκηση και νοητικές δραστηριότητες, όπως παζλ, παιχνίδια ή τέχνη, για να βοηθήσετε στη διατήρηση της γνωστικής λειτουργίας και της συνολικής ευεξίας. 

Μάθετε για τους διαθέσιμους πόρους: Συνδεθείτε με τοπικές ομάδες υποστήριξης , επαγγελματίες υγείας και οργανισμούς που προσφέρουν πληροφορίες , συμβουλές και υπηρεσίες για άτομα που ζουν με Αλτσχάιμερ και τις οικογένειές τους».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis