home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μάκαρης: Ευεργέτες, Δωρητές και Χορηγοί. Ένα αστείρευτο αποθεματικό ικανό να αλλάξει τη ζωή των Δημοτών μας

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μάκαρης
Μάκαρης ψηφιοποίηση (2)

Το Ναύπλιο διαθέτει Γηροκομείο γιατί, μία Ευεργέτης διέθεσε την περιουσία της. Το Ναύπλιο ήταν παλαιότερα η πιο πράσινη πόλη της Αργολίδας γιατί, ένας Ευεργέτης διέθεσε τις οικονομίες του για την φύτευση και συντήρηση κήπων.

γράφει ο Κωνσταντίνος Μάκαρης*

Κώστας Μάκαρης τετράγωνη μικρή 1

Το Ναύπλιο διαθέτει κτήριο Πνευματικού Κέντρου (παραχωρημένο στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών) γιατί, η σύζυγος ενός Ευεργέτου διέθεσε ΚΑΙ την δική της περιουσία για την κατασκευή του.

Το Ναύπλιο διαθέτει Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης γιατί, ένα Ίδρυμα διέθεσε εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμών (τότε) για να την «κτίσει».

Το Ναύπλιο διαθέτει χώρους γραφείων και Αίθουσα εκθέσεων του ΠΑΛΑΜΗΔΗ γιατί, ένα άλλο Ίδρυμα διέθεσε τα κεφάλαια αγοράς και ανακατασκευής τους.

Το Ναύπλιο διαθέτει το στολίδι του Ιδρύματος Παπαντωνίου γιατί, μία λαμπρή Ναυπλιώτισσα διέθεσε τη ζωή της και την περιουσία της να το δημιουργήσει και να το συντηρεί.

Διαθέτει όμως και τις προτομές της Μαντώς Μαυρογένους, του Άγγελου Τερζάκη, του Νίκου Καρούζου, του Βασιλείου Βραχνού και του Ιωάννη Μπούτου, όλες φτιαγμένες με χρήματα Δωρητών. Όπως και τα αγάλματα του Κολοκοτρώνη, του Καποδίστρια, του Σταϊκόπουλου και του Όθωνα.

Και αν έρθουμε στην πιο σύγχρονη εποχή, θα δούμε σχολεία στην Πρόνοια, στο Δρέπανο και στο Τολό να αποκτούν λειτουργικούς προαύλιους χώρους, μαθητές να αποκτούν Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, μεγάλες και μικρές εκδηλώσεις να υλοποιούνται με τη χορηγία εταιρειών. Ακόμα και το Φεστιβάλ κλασσικής Μουσικής θεμελιώθηκε με χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων. Και αξίζει να αναφέρω ότι το Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας λειτουργεί 12 χρόνια με μηδενική κρατική χρηματοδότηση.

Υπάρχουν Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες με τεράστια κεφάλαια προς διάθεση, ξέχωρα από τα διάφορα ΕΣΠΑ. Υπάρχουν Φιλέλληνες Επιχειρηματίες και Καλλιτέχνες που μπορούν να μεταφέρουν δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή. Υπάρχουν Τρισεκατομμύρια σε λιμνάζοντα κεφάλαια σε χώρες της Ευρώπης και της Ανατολής. Υπάρχουν σχολάζουσες περιουσίες που καταλήγουν στο κράτος ή σε διάφορους επιτήδειους.

Λεφτά υπάρχουν, για Επενδύσεις, για Δωρεές, για Χορηγίες. Δημοτικοί Άρχοντες δεν υπάρχουν, τα τελευταία χρόνια, ικανοί να προσελκύσουν ένα τμήμα από αυτά.

Και ενώ το Ναύπλιο, τα χωριά του και οι πρωτοβουλίες των ανθρώπων του μπορούν αποδεδειγμένα να γίνουν αποδέκτες τέτοιων τρόπων τεραστίων χρηματοδοτήσεων, βλέπουμε τα τελευταία 11 χρόνια, η δημοτική αρχή Κωστούρου να περιμένει στην ουρά για τα ψίχουλα των διαφόρων ΕΣΠΑ, που και αυτά αδυνατεί να απορροφήσει εγκαίρως.

Ευεργέτες, Δωρητές, Χορηγοί και Επενδυτές είναι μια πηγή χρηματοδότησης εκατό φορές μεγαλύτερη από αυτή του κρατικού κορβανά. Αρκεί το Ναύπλιο του Πολιτισμού και της Ιστορίας να στηρίξει το ανθρώπινο δυναμικό του για να διαχειριστούν τις πηγές του πλούτου που μας περιμένουν.

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ θα λειτουργήσει με εξωστρέφεια. Τα στελέχη της έχουν τη γνώση, την εμπειρία και τη θέληση να μεταφέρουν πλούτο από έξω προς τα μέσα, στο Δήμο. Με την δική σας ψήφο αυτό το άλμα της επανεκκίνησης μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων επί κεφαλής συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis