home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδα

Διαδικτυακό αφιέρωμα στον John A. Petropulos

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας και το ΚΕΣ Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard πραγματοποιούν, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, εκδήλωση στη μνήμη του

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (ΚΕΣ) Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard πραγματοποιούν, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, εκδήλωση στη μνήμη του John A. Petropulos (1922-1999), διαπρεπούς ιστορικού.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, ενώ η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο YouTube.

Για τον John A. Petropulos (1922-1999)

Ο John A. Petropulos γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 1929 στις Ηνωμένες Πολιτείες από Έλληνες μετανάστες. Αποφοίτησε με τιμητική διάκριση από το Πανεπιστήμιο του Yale το 1951 και έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα της Ιστορίας από το Πανεπιστήμιο του Harvard το 1963.

Από το 1958 δίδαξε Ιστορία των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου στο Κολλέγιο Amherst της Μασσαχουσέτης. Διετέλεσε πρόεδρος της Modern Greek Studies Association (1974-1976), μέλος της συντακτικής επιτροπής του Byzantine and Modern Greek Studies, μόνιμος συνεργάτης της Επιθεώρησης Κοινωνικών Ερευνών, επίτιμο μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και μέλος της American Historical Association και του Middle East Studies Association.

Συνέγραψε, μεταξύ άλλων, το δίτομο έργο «Πολιτική και συγκρότηση του κράτους στο ελληνικό βασίλειο» (1833-1943), Αθήνα, ΜΙΕΤ, 1985. Η αρχική έκδοση είχε τίτλο Politics and Statecraft in the Kingdom of Greece, 1833-1843, Princeton U.P., 1968.

Πέθανε στις 3 Μαΐου 1999 στο γραφείο του στο Πανεπιστήμιο την ώρα που διόρθωνε γραπτά φοιτητών του.

Για την εκδήλωση

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, στις 6 μ.μ., με ζωντανή μετάδοση στο κανάλι του ΚΕΣ Harvard στο YouTube.

Ομιλητές θα είναι οι:

  • Νικηφόρος Διαμαντούρος. Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θέμα ομιλίας: «Ο John Α. Petropulos ως ιστορικός, ως φίλος και ως άνθρωπος: μια προσωπική μαρτυρία»
  • Νικόλαος Αλιβιζάτος. Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θέμα ομιλίας: «Μια επανερμηνεία της νεοελληνικής ιστορίας»
  • Μιχάλης Τσαπόγας. Διδάκτωρ Νομικής Πανεπιστημίου Μονάχου. Θέμα ομιλίας: «Πελατεία και πολίτευμα στο έργο του John A. Petropulos και στις μεταγενέστερες προσεγγίσεις»

Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη.

Παρακολούθηση στο YouTube

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button