home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Θολό τοπίο για την αξιοποίηση της Καραθώνας από το ΤΑΙΠΕΔ

Ίσως και μέσα στο 2024 ο διαγωνισμός για το Κτήμα Καραθώνα – Σε εξέλιξη ο νομικός και τεχνικός έλεγχος του ακινήτου
Ξαπλώστρες Καραθώνα

Την αξιοποίηση του κτήματος Καραθώνα δρομολογεί το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, εξετάζοντας το ενδεχόμενο η εκμετάλλευση του ακινήτου να πραγματοποιηθεί ακολουθώντας ένα μοντέλο διαφορετικό από την πεπατημένη, που προβλέπει παραχώρηση ή πώληση της συγκεκριμένης έκτασης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει το ενδεχόμενο να διατηρήσει ένα ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο του ακινήτου, που βρίσκεται κοντά στο Ναύπλιο, χωρίς ωστόσο να έχει αποσαφηνιστεί ακόμη εάν η αξιοποίηση του «φιλέτου» θα γίνει μέσω παραχώρησης ή πώλησης.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη ο νομικός και τεχνικός έλεγχος του ακινήτου, που βρίσκεται στο στάδιο της ωρίμανσης, και μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πρόσληψη νομικού συμβούλου, έτσι ώστε να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με στόχο την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού ενδεχομένως και μέσα στο 2024, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί ακόμα τι ακριβώς θα περιλαμβάνει αυτός ο διαγωνισμός.

Με το τοπίο για την αξιοποίηση της Καραθώνας να παραμένει ακόμα θολό, πρόσφατα δημοσιεύτηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της ευρύτερης περιοχής, γεγονός που αναμένεται να συμβάλει στον καθορισμό του πλαισίου αξιοποίησης και των χρήσεων που επιτρέπονται.

Τι λέει το ΤΑΙΠΕΔ για την Καραθώνα

Το Κτήμα Καραθώνα είναι ένα παραθαλάσσιο ακίνητο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Ναύπλιο. Έχει συνολική έκταση 1.912 στρέμματα, εκ των οποίων τα 415 στρέμματα είναι προς αξιοποίηση.

«Η ευρύτερη περιοχή του ακινήτου είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, ενώ διαθέτει ιδιαίτερα ανεπτυγμένες τουριστικές υποδομές, οι οποίες όμως χρειάζονται επιπλέον ενίσχυση», σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ.

«Εντός του ακινήτου υφίστανται μικρής έκτασης αυθαίρετες κτιριακές εγκαταστάσεις εστίασης (ταβέρνες), beach bar, περίπτερα θαλάσσιων σπορ, κτίρια εξυπηρέτησης λουομένων, χώροι υγιεινής, γήπεδα (beach volley) κ.λπ. Η αξιοποίηση του ακινήτου προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Ν. 3986/2011 μετά την εκπόνηση μελέτης ΕΣΧΑΔΑ. Η θέση και η μοναδικότητα του ακινήτου το καθιστούν ιδανικό για ανάπτυξη χρήσεων που σχετίζονται με τον τουρισμό», επισημαίνει το ΤΑΙΠΕΔ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis