home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Απάντηση Μαντά στους ισχυρισμούς Κούγια

Τί λέει η δικηγόρος της πρώην Διευθύντριας της ΔΕΥΑΝ για όσα καταλογίζονται στην κα Μαντά
Άννα Μαντά

Στις αναφορές του δικηγόρου του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, Αλέξη Κούγια προς το πρόσωπό της απαντά η πρώην Διευθύντρια της ΔΕΥΑΝ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου) Άννα Μαντά, μέσω της δικηγόρου της Ευαγγελίας Ξυπνητού.

Με έγγραφό της προς τα Μέσα Ενημέρωσης η κα Ξυπνητού, αναφέρει: «Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου ενόψει των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023, το πρόσωπο της εντολέως μου κας Άννας Μαντά γίνεται έντονο αντικείμενο αναφοράς από τον δήμαρχο Ναυπλίου κ. Δημήτριο Κωστούρο και, μετά από μεταφορά δικών του ισχυρισμών προς τον πληρεξούσιο δικηγόρο του κ. Κούγια, και από τον ίδιο, σε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο οι αναφορές αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και συνθέτουν πλέον τις προϋποθέσεις μιας νέας ποινικά αξιολογήσιμης συμπεριφοράς εκ μέρους του κ. Δημητρίου Κωστούρου.

Ενημερώνω δημοσίως, προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια, αλλά και με σεβασμό στο έργο της Δικαιοσύνης, αφού η δικαστική αντιδικία της κας Μαντά με την ΔΕΥΑΝ βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη ενώπιον των δικαστηρίων επί οκταετία, κυρίως όμως σε όσους προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομά της και να δημιουργήσουν εντυπώσεις, πως:

– η κα Μαντά έχει αθωωθεί του συνόλου των αδικημάτων που της έχουν «αποδοθεί» από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΝ.

– Αντίθετα για το ΔΣ της ΔΕΥΑΝ, συμπεριλαμβανομένου του Δημάρχου κ. Κωστούρου, υπάρχει ακόμα εκκρεμότητα ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου μετά από μήνυση που είχε ασκήσει η κα Μαντά για τις πράξεις της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμησης.

– Ακολούθησε της ασκηθείσας ποινικής δίωξης σε βάρος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΝ πολυήμερη διαδικασία που ολοκληρώθηκε μετά από τρεις συνεχόμενες διακοπές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου.

– Με την εκδοθείσα τελικώς αριθ. 616,718/29.6.2023 απόφαση του Δικαστηρίου, η ποινική δίωξη εναντίον του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΝ για τις πράξεις της δυσφήμησης και εξύβρισης, στις οποίες αυτοδικαίως μετέπεσε η κατηγορία, ανεστάλη υφ΄ όρον σύμφωνα με το άρθρο 63 παρ. 1 του Ν. 4689/2020.

– Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που οι ανωτέρω υποπέσουν μέσα σε δύο (2) έτη από τη δημοσίευση της με σε νέα από δόλο αξιόποινη πράξη κακουργήματος ή πλημμελήματος και καταδικαστούν αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας ανώτερη των έξι (6) μηνών, συνεχίζεται η κατ’ αυτών παυθείσα επί του παρόντος και με αυτούς τους όρους ποινική δίωξη.

– Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι μετά και τα πρόσφατα γεγονότα με τον κ. Ορφανό,  υπάρχει ο κίνδυνος να ανασυρθεί η ανωτέρω υπόθεση για τον δήμαρχο κ. Δημήτριο Κωστούρο.

Με το παρόν λοιπόν παρακαλώ όπως παύσουν εφεξής απ’ όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης αιτιάσεις η διατυπώσεις που αφορούν στο πρόσωπο της εντολέως μου και θίγουν την τιμή και υπόληψή της. Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος της εντολέως μου κας Άννας Μαντά».

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Τόσο άχρηστοι είναι οι δικηγόροι
    στο Ναύπλιο πού αναγκάστηκε ο
    σκατοδημαρχος να πάρει δικηγόρο από την Αθήνα;

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis