home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κ. Μάκαρης: Ας μιλήσουμε για το ρόλο της δημοτικής αρχής στον τομέα της Υγείας

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μάκαρης
ΜΑΚΑΡΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ

Ο κρίσιμος Τομέας παροχής υπηρεσιών Υγείας στους Δημότες, δεν έτυχε του αναγκαίου ενδιαφέροντος της απερχόμενης δημοτικής αρχής, στα 11 χρόνια που διοίκησε το Δήμο Ναυπλιέων.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μάκαρης*

Κώστας Μάκαρης τετράγωνη μικρή 1

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ διαθέτει στις τάξεις της πολλούς αξιόλογους επιστήμονες Υγείας διαφόρων ειδικοτήτων και, αναγνωρισμένα, μεγάλης προσφοράς. Πέντε από αυτούς είναι και υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Καταρτίσαμε και προτεραιοποιήσαμε το καλύτερο δυνατόν Πρόγραμμα Παροχής Υπηρεσιών Υγείας προς τους Συνδημότες μας. Ένα πρόγραμμα που προβλέπει την συμβολή του Δήμου στην Πρόληψη, στη λειτουργία των Υποδομών Υγείας και στην Παρακολούθηση των μακροχρονίως πασχόντων.

Σε ένα σύγχρονο Δήμο, η παροχή προς τους Δημότες εκλαϊκευμένων γνώσεων και πληροφοριών για αντιμετώπιση διαδεδομένων ασθενειών οφείλει να είναι συνεχής και να αναφέρεται σε όλο το φάσμα ηλικιών και κινδύνων. Τα σχολεία μας και το Εθελοντικό Κίνημα πρέπει να αξιοποιηθούν ενώ θεωρούμε δεδομένη και την συμπαράσταση των Επιστημονικών φορέων με διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων για βασικά προβλήματα υγείας που αναφέρονται στον Καρκίνο, τον Διαβήτη, την Υπαίτιδα κ.α.

Η προγραμματιζόμενη κατάργηση, όλων σχεδόν των Νομικών Προσώπων, δεν θα εμποδίσει το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Δημοτικό Ιατρείο και τη Βοήθεια στο Σπίτι να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Μια λειτουργία που, όμως, χρίζει αναβάθμισης.

Στον τομέα των υποδομών, ο δήμος οφείλει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την λειτουργική πραγματικότητα της Νοσοκομειακής μονάδας Ναυπλίου. Η έγκαιρη πρόβλεψη των κενών σε προσωπικό ή εξοπλισμό να συνοδεύεται με την άσκηση πίεσης την Κεντρική διοίκηση για αντιμετώπιση πριν αυτά καταστούν κρίσιμα.

Κάθε σύγχρονος Δήμος οφείλει να συνδράμει το σύστημα Υγείας και Πρόνοιας όπου αυτό αδυνατεί να σταθεί στο πλευρό των Δημοτών του που χρίζουν παρακολούθησης λόγω χρόνιων νοσημάτων.

Η πρόληψη, η στήριξη των υποδομών και η εξωνοσοκομειακή φροντίδα δεν υπήρξαν στους σχεδιασμούς της απερχόμενης δημοτικής αρχής του Δημήτρη Κωστούρου ο οποίος κρίνεται και απορρίπτεται, για τον τρόπο που διοίκησε τα τελευταία 11 χρόνια.

Είναι γνωστή η ευαισθησία μου για τα θέματα Υγείας. Η κατασκευή και δωρεά της αναβαθμισμένης Παιδιατρικής Κλινικής που έκανα στο Νοσοκομείο Αργολίδας, προορίζεται και για τα δικά μας τα παιδιά. Η πρόταση για κατασκευή μιας σύγχρονης ογκολογικής κλινικής στο Ναύπλιον και πάλι με δωρεά μου, στην οποία προσδοκούμε να προχωρήσουμε με τη συνεργασία των διοικητικών παραγόντων, δείχνει το απόλυτο ενδιαφέρον μου για τις ευαίσθητες αυτές κατηγορίες ασθενών. Ένα ενδιαφέρον που οφείλεται στο γεγονός ότι ο ίδιος είμαι γονέας 6 παιδιών και ότι ο πατέρας μου έφυγε από τη ζωή λόγω καρκίνου.

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ενστερνίζεται το σύνθημα «ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ» και τα στελέχη μας, ως Νέα Δημοτική Αρχή, δεσμεύονται να το κάνουμε πράξη, βοηθώντας σε μια καλύτερης ποιότητας ζωής για όλους.

* Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων επί κεφαλής συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis