home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα RC ήρθε στο Άργος

Ο αγώνας που διεξάγεται σήμερα στην πίστα RCmaniacs Argos Racing Track είναι πλέον προσαρμοσμένος στην ίδια φιλοσοφία όπως τους αγώνες της formula1

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα RC ήρθε στο Άργος
rc

Σήμερα Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στην πίστα RCmaniacs Argos Racing Track, στο Άργος, διοργανώνεται ο 3ος Αγώνας πρωταθλήματος RC.

Από νωρίς σήμερα, Σάββατο 16 Σεπτέμβρη στην πίστα του Άργους ξεκίνησε η προπόνηση και οι δοκιμές των αγωνιστικών αμαξιών για τον 3ο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος RC (τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα ηλεκτρικού κινητήρα με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες).

Σήμερα Κυριακή 17 Σεπτέμβρη ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί 9:00 τα προκριματικά για την κατάταξη των θέσεων για την εκκίνηση του αγώνα του Πρωταθλήματος.

Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι πολύ σημαντικός γιατί οι βαθμολογίες είναι τόσο οριακά μεταξύ τούς που αυτός ο αγώνας θα είναι ο πιο καθοριστικός για να αναδείξει τον φετινό πρωταθλητή ανά κατηγορία, με αποτέλεσμα στον τέταρτο αγώνα κάποιοι να έχουν κλειδώσει τις πρώτες δεύτερες και τρίτες θέσεις και θα τρέξουν πιο χαλαρά.

Ο αγώνας είναι πλέον προσαρμοσμένος στην ίδια φιλοσοφία όπως τους αγώνες της formula1.

Είναι ο 3ος από τους 4 συνολικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος RC.

Ο αγώνας ξεκινά με τα προκριματικά και ελεύθερο χρόνο ώστε να βγουν οι καλύτεροι χρόνοι που θα καθορίσουν τις θέσεις κατάταξης για την εκκίνηση του αγώνα.

Η χρονομέτρηση των αυτοκινήτων γίνετε αυτόματα μέσω του σένσορα καταγραφής που είναι εφοδιασμένα ώστε να καταγραφεί ο καλύτερος χρόνος όπου θα καθορίσει την θέση τους στην εκκίνηση.

rc maniacs

Οι αγώνες είναι 5 λεπτών και υπάρχουν 2 κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία είναι η OPEN (αγωνιστική) όπου τα αυτοκίνητα φτάνουν της ιλιγγιώδεις ταχύτητες των 120 χλμ. Ενώ η δεύτερη κατηγορία είναι η STOCK όπου είναι λίγο πιο αργή κατηγορία αλλά πιο οικονομική.

Μετά από κάθε αγώνα υπάρχει εξονυχιστικός τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων που εξασφαλίζει την δίκαιη διεξαγωγή του αγώνα.

Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και στις δυο κατηγορίες. Ο συγκεκριμένος αγώνας διοργανώνετε από τη ΕΛ.Μ.Ε. – Ελληνική Μοντελιστική Ένωση.

Η πίστα είναι πλήρως εξοπλισμένη με πάγκους εργασίας, θέσεις pit stop, οθόνες καταγραφής χρόνων των αυτοκινήτων και ειδική υπερυψωμένης θέσης οδήγησης.

Η πίστα βρίσκεται στην διεύθυνση Καριάς 3 στο Άργος ιδιοκτησίας του Άκη Μητροβγένη.

Για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες, η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis