home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ο Ζερόμ Καλούτα εξερευνεί κρυμμένους θησαυρούς σε Αργολίδα και Ύδρα

«Φτάσαμε» είναι ο τίτλος της νέας ταξιδιωτικής εκπομπής που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή το απόγευμα στην ΕΡΤ1
Ζερόμ Καλούτα

Ο Ζερόμ Καλούτα προσκαλεί τους τηλεθεατές σε μια συναρπαστική και περιπετειώδη εξερεύνηση τόπων, ανθρώπων και παραδόσεων στη νέα ταξιδιωτική εκπομπή της ΕΡΤ, «Φτάσαμε», που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 17:00.

Στην πρεμιέρα της νέας ταξιδιωτικής εκπομπής της ΕΡΤ1, «Φτάσαμε», ο Ζερόμ Καλούτα καλεί τους τηλεθεατές σε μια μαγευτική διαδρομή σε κρυμμένους θησαυρούς της Αργολίδας και της Ύδρας.

Σ’ ένα ταξίδι, που συνδυάζει ιστορία και παράδοση με δράση και εξερεύνηση, κρύβει εκπλήξεις, συγκινήσεις, αναμνήσεις, ξεχωριστούς ανθρώπους και μελωδίες.

Στην Ερμιόνη, ο Ζερόμ συναντά τον τελευταίο καραβομαραγκό, Γιάννη Κοτταρά, ενώ με βάρκα από την Κοιλάδα φτάνει στο σπήλαιο Φράγχθι και με τη βοήθεια του γιατρού και πρώην δήμαρχου Κρανιδίου, Δημήτρη Καμιζή, ανακαλύπτει τη σημασία του στην ιστορία της εξέλιξης του ανθρώπου.

Στο χωριό Δίδυμα, επισκέπτεται τις Δολίνες, δύο γιγάντιους κρατήρες, που μοιάζουν «εξωγήινοι», στο Πόρτο Χέλι δοκιμάζει για πρώτη φορά τις ικανότητές του στο θαλάσσιο καγιάκ και στο ημιορεινό Ηλιόκαστρο, μαθαίνει από την όμορφη οικογένεια της Μαριβόν τα μυστικά της κουζίνας και της αγάπης.

Η διαδρομή συνεχίζεται στην Ύδρα, όπου ο Ζερόμ ακολουθεί τα ίχνη του Λέοναρντ Κοέν, συνομιλώντας με ανθρώπους που τον έζησαν, όπως οι αδερφοί Γιώργος και Θανάσης Δασκαλάκης, εγγονοί της κυρά Σοφίας, που φρόντιζε το σπίτι του.

Ο Βρετανός ζωγράφος William Pownall ξετυλίγει με συγκίνηση προσωπικές αναμνήσεις από τον φίλο του, Λέοναρντ Κοέν, και το ταξίδι ολοκληρώνεται μουσικά σε ένα μοναδικό χώρο, στο Old Carpet Factory Studio. Ο Stephan Colloredo-Mansfeld και η Ekaterina Juskowsky προσκαλούν τον Ζερόμ στο στούντιο, σε μια μουσική συνάντηση χωρίς πρόβα, αλλά πάντα με φόντο -και έμπνευση- το μοναδικό σκηνικό της Ύδρας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis