home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άργος: Μικρασιάτικα τραγούδια και μαρτυρίες που συγκλονίζουν

Μία εκδήλωση του 1ου Λυκείου Άργους για την σημασία της Συνθήκης της Λωζάνης διαχρονικά
Συνθήκη Λωζάνης 1ο Λύκειο Άργους εκδήλωση (1)

Με μία εξαιρετική εκδήλωση, χάρη στην επιλογή του ομιλητή κου Αντώνη Κλάψη, επεδίωξαν το 1ο ΓΕΛ Άργους και ο Δήμος Άργους- Μυκηνών, να αναδείξουν τη γεωπολιτική σημασία της Συνθήκης της Λωζάνης διαχρονικά και ποιο είναι το ζητούμενο σήμερα και στο εγγύς μέλλον για την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στον αύλειο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

Στην εκδήλωση απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Άργους –Μυκηνών προλόγισε η Λένα Παπαθανασίου Διευθύντρια 1ου Λυκείου Άργους και ολοκληρώθηκε με Μικρασιάτικα τραγούδια και με μαρτυρίες που συγκλονίζουν ακόμη, σχεδόν 100 χρόνια μετά.

Συνθήκη Λωζάνης 1ο Λύκειο Άργους εκδήλωση (2)

Όπως αναφέρει η διευθύντρια του 1ου Λυκείου Άργους: «Η Συνθήκη της Λωζάννης είναι αντίστροφη πραγματοποίηση της Μεγάλης Ιδέας δηλαδή συρρικνώνεται το έθνος, ώστε να ταυτιστεί με το κράτος.

Η Συνθήκη αυτή είναι η συνθήκη της ήττας για την Ελλάδα και την Τουρκία, και η συνθήκη των κρατικών, κοινοτικών και εθνοτικών εξελίξεων, η συνθήκη των ταυτοτήτων. “Για την Τουρκία είναι η ήττα στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η ταυτοποίηση της διάλυσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Για την Ελλάδα είναι η βαριά ήττα στη Μικρά Ασία, η καταστροφή και η δραματική υποχώρηση σε σχέση με τη Συνθήκη των Σεβρών”»

Συνθήκη Λωζάνης 1ο Λύκειο Άργους εκδήλωση (3)

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis