home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

«Νέα Εποχή»: Πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα αδέσποτα στον Δήμο Ναυπλιέων

Θέσεις της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ για την Ζωοφιλική πολιτική της.
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ 2023 09 14 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΣΕΙΣ για Ζωοφιλική πολιτική

Με αφορμή τις πρόσφατες δολοφονίες αδεσπότων ζώων στον Άγιο Ανδριανό, στις Εργατικές Κατοικίες και στην Αγία Τριάδα Μιδέας, καθώς και τις δημόσιες καταγγελίες ζωοφιλικών ομάδων που –δυστυχώς- απευθύνονται «εις ώτα μη ακουώντων», η δημοτική παράταξη «Νέα Εποχή» παραθέτει στοιχεία του προγράμματός της σχετικά με την περίθαλψη των αδέσποτων στον Δήμο Ναυπλιέων.

«Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, λόγω πεποίθησης των στελεχών της και προγραμματικής δέσμευσης, θα αναβαθμίσει τη φροντίδα των αδέσποτων που εγκαταλείπουν οι ανεύθυνοι Αθηναίοι ή γεννιούνται από αστείρωτα θηλυκά.

Η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένο προγράμματος Ηλεκτρονικών σημάνσεων, Αποπαρασιτώσεων και Στειρώσεων αδέσποτων σκύλων και γατιών, θα συνοδεύεται με εβδομαδιαία δημοσιοποίηση των σχετικών δράσεων.

Το λιμνάζον πρόγραμμα υιοθεσιών αδεσπότων, θα αναβαθμισθεί με στόχο να αποτελέσει τη λύση του μεγάλου αυτού προβλήματος. Για τη διευκόλυνση των υιοθεσιών η Δημοτική Αρχή της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ θα καθιερώσει κίνητρα όπως «Μείωση των Δημοτικών Τελών σε όποιους υιοθετούν αδέσποτα», «Επιδότηση των εξόδων υγειονομικής παρακολούθησης» και «Ειδικές τιμές ζωοτροφών» κ.α.

Η χαμένη ευκαιρία αυτοτελούς ένταξης του Δήμου μας στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για την κατασκευή και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, θα επανεξετασθεί. Να σημειώσουμε ότι η προωθούμενη φιλοξενία των αδέσποτων του Ναυπλίου σε καταφύγιο του Λυγουριού συναντά αντιδράσεις από μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας.

Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής Κωστούρου να αξιοποιήσει τις Σχολικές Επιτροπές ζητώντας την υλοποίηση προγράμματος ομιλιών στα σχολεία, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και προαγωγής της φιλοζωίας στη νέα γενιά, θα αποτελέσει παρελθόν.

Δεσμευόμαστε στις κατευθύνσεις αυτές, που θα υλοποιήσουμε με την βοήθεια των εθελοντών, αμέσως μόλις αναλάβουμε την Δημοτική Αρχή.

Δεν ξεχνάμε ότι ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα δείχνει το επίπεδο της ανθρωπιάς και του πολιτισμού μας. Σύμφωνα με τη Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978), όλα τα ζώα έχουν ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης, ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου και να παλεύει για αυτή και όχι να την απειλεί, να την εκμεταλλεύεται, να την εξοντώνει, αλλά να την προστατεύει από κάθε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η δημοτική αρχή Κωστούρου, αντιδήμαρχος της οποίας παραπέμφθηκε με κακουργηματικές κατηγορίες για θανάτωση αδέσποτων σκύλων, ολιγωρεί στην εκπόνηση προγραμμάτων που αποβλέπουν στην ευζωία και προστασία των αδέσποτων ζώων. Την αρμοδιότητα της πολιτικής του Δήμου για τα αδέσποτα την έχει αναλάβει προσωπικά ο κ. Δημήτρης Κωστούρος.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ 2023 09 14 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΣΕΙΣ για Ζωοφιλική πολιτική 1

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis