home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Δημοσκόπηση Data RC για Περιφέρεια Πελοποννήσου: Προβάδισμα ο Πτωχός στη μάχη με Τατούλη

Η μάχη θα είναι σκληρή, με τους αναποφάσιστους στο 22% να αποτελούν βασικό ρυθμιστή – Πώς σχολιάζουν τη δημοσκόπηση οι δύο παρατάξεις που φαίνεται πως θα κονταροχτυπηθούν στον Β’ γύρο
Δημοσκόπηση πτωχός τατούλης

Ελαφρύ προβάδισμα του Δημήτρη Πτωχού, έναντι του Πέτρου Τατούλη δείχνει η δημοσκόπηση της Data RC για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Η μάχη φαίνεται πως θα είναι σκληρή, με τους αναποφάσιστους στο 22% να αποτελούν βασικό ρυθμιστή για το τελικό αποτέλεσμα.

Πώς αποτιμά τη δημοσκόπηση η παράταξη Πτωχού

Η παράταξη «H Πελοπόννησος Μπροστά» σχετικά με την έρευνα κοινής γνώμης της DATA RC για τις Περιφερειακές Εκλογές Πελοποννήσου 2023 σχολιάζει:

«Η πρώτη μεγάλη έρευνα για τις Περιφερειακές Εκλογές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που έγινε από την έγκυρη DATA RC και δημοσιεύτηκε στην ιστορική εφημερίδα «Πελοπόννησος» και στο pelop.gr, έχει πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα και επιβεβαιώνει ότι ο κ. Πτωχός αποτελεί το φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, ο κ. Πτωχός εμφανίζεται να έχει καθαρό προβάδισμα (περίπου 4%) έναντι του κ. Τατούλη στην πρόθεση ψήφου τόσο στον πρώτο, όσο και σε ενδεχόμενο δεύτερο γύρο.

Έχει επίσης, ευρύτατη υπεροχή άνω του 19% στο συχνά καθοριστικό ερώτημα της παράστασης νίκης. Και ίσως το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Πτωχός προηγείται σε αυτά τα ερωτήματα παρόλο που, ως νέα υποψηφιότητα, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός σε όλους τους ψηφοφόρους και η αναγνωρισιμότητά του είναι αρκετά χαμηλότερη από αυτήν του κ. Τατούλη, ο οποίος ως παλαιός πολιτικός είναι γνωστός στο σύνολο της κοινής γνώμης.

Επισημαίνεται πάντως, και ότι ο κ. Πτωχός είναι ο δημοφιλέστερος μεταξύ των υποψηφίων, με βάση τις απόψεις που εξέφρασαν όσοι γνωρίζουν τον καθέναν».

Τατούλης: «Βιάζεστε κύριε Πτωχέ»

Η περιφερειακή παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» σχολιάζει την εν λόγω δημοσκόπηση ως εξής:

«Με απροκάλυπτη έπαρση η παράταξη του κ. Πτωχού έτρεξε να στείλει Δελτίο Τύπου και να κάνει δηλώσεις για τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης για τις Περιφερειακές εκλογές στην Πελοπόννησο προκειμένου να τονώσει το ηθικό της παράταξης και των υποψηφίων του. 

Η ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ δεν περίμενε να δημοσιευτεί μια δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό εφημερίδας και site της Πάτρας για να ακούσει τους συμπολίτες μας στην Περιφέρειά μας, καθώς από την εμπειρία και την καθημερινή επαφή μας σε κάθε χωριό και πόλη του τόπου μας καταγράφεται το ρεύμα νίκης του Πέτρου Τατούλη.

Γνωρίζουμε επίσης και τα ευρήματα 2 ακόμη πρόσφατων δημοσκοπήσεων που διενεργήθηκαν από τις μεγαλύτερες και εγκυρότερες εταιρίες ερευνών. Και οι 2 αυτές δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν ότι ο Πέτρος Τατούλης προηγείται, τόσο στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, όσο και στην πρόθεση ψήφου από την πρώτη Κυριακή της 8ης Οκτωβρίου.

Βεβαίως σήμερα, έχουμε ακόμη μία δημοσκόπηση που καταγράφει ως καταλληλότερο για Περιφερειάρχη τον Πέτρο Τατούλη, γεγονός για το οποίο ευχαριστούμε θερμά τους πολίτες της Πελοποννήσου. Είναι μεγάλη η ευθύνη που μας αναθέτει η λαϊκή βούληση, αλλά είναι βέβαιο ότι θα την υπηρετήσουμε μέχρι κεραίας.

Μελετώντας και αυτή τη δημοσκόπηση μπορεί να καταλάβει ο καθένας ότι ο κ. Πτωχός δεν έχει κατορθώσει να πείσει ότι ως υπάλληλος του κ. Σαμαρά μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, όπως αλαζονικά επαναλαμβάνει.

Και αυτή η δημοσκόπηση αποτελεί ηχηρή απάντηση σε όλα εκείνα τα συστήματα που με περίσσεια ανοησία πίστεψαν ότι θα «εγκαταστήσουν» τον εκλεκτό τους στη θέση του Περιφερειάρχη.

Και αυτή η δημοσκόπηση, όπως και σειρά άλλων που διενεργούνται και θα διενεργηθούν έως τις εκλογές, αποδεικνύει αυτό που η παράταξή μας υπηρετεί από θέση αρχής: η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι ανεπηρέαστη από κομματικές παρεμβάσεις και κομματικούς στρατούς. 

Όπως ξεκαθαρίζεται μέρα-μέρα, οι πολίτες της Πελοποννήσου γυρνούν την πλάτη σε κάθε λογής χαλκεία και δεν προτίθενται να εμπιστευτούν την τύχη του τόπου σε υπηρέτες συστημάτων. Το εκλογικό αποτέλεσμα της 8ης Οκτωβρίου θα κριθεί στην κάλπη. Εκεί όλοι μας οφείλουμε να αρθούμε στο ύψος της περίστασης και να μετρηθούμε. Εκεί κρίνεται το μέλλον του τόπου μας για τα επόμενα 5 χρόνια.

Εμείς συνεχίζουμε κάθε μέρα να επικοινωνούμε με τους Πελοποννήσιους και να αναδεικνύουμε το πρόγραμμά μας και τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις μας για την Πελοπόννησο του 2030».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis