home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Ένα καθημερινό φαινόμενο που περνά συνήθως απαρατήρητο

«Η εργαζόμενη στο service έχοντας να εξυπηρετήσει 50- 60 ίσως και παραπάνω πελάτες έφτασε στα όριά της»
Ναύπλιο κόσμος πριν από Δεκαπενταύγουστο (8)

Χθες Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου μετά την επίσκεψη κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στη λαϊκή αγορά της πόλης του Ναυπλίου, όπου τα μέλη της δημοτικής παράταξης συζήτησαν με τον κόσμο τα ζητήματα της καθημερινότητας στο δήμο, κάθισαν σε ένα καφέ για χαλάρωση.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής του συνδυασμού Κώστας Γκόνης, «εκεί γίναμε μάρτυρες ενός  συμβάντος που είναι καθημερινό φαινόμενο στη πόλη μας και περνά συνήθως απαρατήρητο. Η εργαζόμενη στο service έχοντας να εξυπηρετήσει 50- 60 ίσως και παραπάνω πελάτες έφτασε στα όριά της! Αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πελατών».

Και συνεχίζει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης:

«Η μεγάλη επισκεψιμότητα στη πόλη μας και ιδιαίτερα στα καφέ το Σάββατο, δίνει δουλειά στις επιχειρήσεις εστίασης. Οι εργαζόμενοι όμως; Καλούνται υπερβαίνοντας τις αντοχές τους, να ανταποκριθούν στο καθήκον εξυπηρετώντας μεγάλο αριθμό πελατών, φτάνοντας στα όρια σωματικής και ψυχικής αντοχής. 

Αν λάβουμε υπόψη, τον αριθμό των εργαζομένων που απαιτούνται, τα ωράρια εργασίας, τις συνθήκες εργασίας, τις συμβάσεις εργασίας και προπάντων τις αμοιβές, διαπιστώνουμε την εκμετάλλευση και την αδικία που υφίστανται.

Σκεφτόμαστε ότι εν όψει και των δημοτικών εκλογών  όλοι οι υποψήφιοι μιλούν για ανάπτυξη. Αγνοούν όμως ή δεν αναφέρουν, ότι αυτή η ανάπτυξη που επιδιώκεται, αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως κόστος. Γι` αυτό το πραγματικό δίλημμα δεν είναι “ναι ή όχι στην ανάπτυξη” αλλά “ανάπτυξη για ποιον”, με ποιους όρους και προϋποθέσεις. Αυτή η προσπάθεια διαμόρφωσης μιας “εικονικής πραγματικότητας” για ένα δήμο που δήθεν αλλάζει προς όφελος των πολιτών της, με εργαλείο την “ανάπτυξη”, καταρρέει στο έδαφος της σκληρής πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα και στην περιοχή μας.

Στήριγμα και αποκούμπι των εργαζομένων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους πρέπει να είναι το σωματείο και το Εργατικό Κέντρο.

Τί γίνεται όμως;

Το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου με πρόεδρο τον κ. Μπαρού όπου δεκαετίες τώρα, ενώ συμμετέχει στα δημοτικά πράγματα, το μόνο έργο που έχει να επιδείξει είναι ο έλεγχος των διοικήσεων των σωματίων και φυσικά του Εργατικού Κέντρου με διάφορα τερτίπια. Δεν έχει βγάλει άχνα και δεν έχει υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων αφήνοντάς τους εκτεθειμένους στις συμπεριφορές των εργοδοτών.

Με τι θράσος δηλώνει σε ανάρτησή του ότι κατεβαίνει πάλι υποψήφιος και ζητάει την ψήφο για να αλλάξει τα πράγματα στο δήμο και να βοηθήσει τους εργαζόμενους; Μόνο υποκριτική η δήλωση μπορεί να χαρακτηριστεί.

Καλούμε τους εργαζόμενους  στις επερχόμενες εκλογές να απορρίψουν τα υποκριτικά χαϊδέματα των υποψηφίων, τα ταξίματα, τις συγγενικές και φιλικές σχέσεις και να επιλέξουν αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ τους συνεπείς αγωνιστές που στέκονται πάντα στο πλάι των εργαζομένων και υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis