home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Προς έγκριση η προμελέτη για το επιγραφικό μουσείο στο Άργος

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου για να αποφασίσει για το θέμα
Στρατώνες Καποδίστρια (2)

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 14:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας 20) στην Αθήνα, με ενδιαφέρον για το Άργος.

Μεταξύ των θεμάτων που τίθενται προς έγκριση συγκαταλέγεται και η αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρομηχανολογική προμελέτη για το έργο «Επιγραφικό Μουσείο στην ανατολική πτέρυγα των Στρατώνων Καποδίστρια στο Άργος».

Πάρκο πολιτισμού στο Άργος

Το εξειδικευμένο Επιγραφικό Μουσείο, που εντάσσεται στο σύνολο των μουσειακών υποδομών της πόλης, δημιουργεί έναν μοναδικό πολιτιστικό πόλο έλξης επισκεπτών.

Μαζί με το Βυζαντινό Μουσείο στη δυτική πτέρυγα του κτηρίου και το αναβαθμισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Άργος αποκτά ένα μοναδικό πάρκο πολιτισμού, αντάξιο της μακράς ιστορίας του και αναδεικνύεται η πολιτιστική ταυτότητα της πόλης, στο βάθος του χρόνου, ενώ δημιουργείται για την περιοχή ένα μοναδικό αναπτυξιακό πλεονέκτημα.

Σημαντικά εκθέματα

Στο Επιγραφικό Μουσείο του Άργους, αναμένεται να εκτεθούν οι 136 μοναδικοί χάλκινοι ενεπίγραφοι πίνακες, που αποτελούσαν μέρος του αρχείου του θησαυρού της Παλλάδος, όπου φυλάσσονταν τα ιερά χρήματα της Ήρας, και παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για την οικονομική ζωή του Άργους, τους δημοκρατικούς θεσμούς, καθώς και πλήθος άλλων πληροφοριών, από το τέλος του 5ου αιώνα έως τα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων δεκαετιών που τώρα φυλάσσονται στο Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών, και αποτελούσε αίτημα χρόνων της Αργειακής κοινωνίας.

Στο νέο Επιγραφικό Μουσείο θα εκτίθενται επίσης και οι λίθινες πινακίδες από την ευρύτερη περιοχή του Άργους.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

    ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ: ΕΤΩΝ 50, 25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΗΤΟΙ: 18 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ +2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΡΑΤΟΣ+5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΛΟΥΦΙ=25 ΣΥΝΟΛΟ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΣΘΕΙ ΠΟΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ,!!!!!!!!!!!! ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ. ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ…..

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis