home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ο οδικός χάρτης για την επανάκαμψη της σηροτροφίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συζητήθηκε η διαδικασία υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος σε Μεσσηνία, Αρκαδία και Λακωνία
Σηροτροφία Πελοπόννησος (2)

Ο “οδικός χάρτης” που αφορά στην διαδικασία υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την επανάκαμψη της σηροτροφίας σε περιοχές της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε χθες Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Στην εν λόγω σύσκεψη, μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελετητών του προγράμματος και των στελεχών των ΔΑΟΚ Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Τριφυλίας, συμφωνήθηκε ότι η κάθε μία από τις πιο πάνω Διευθύνσεις θα προτείνει μία έως δύο περιοχές σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα στις οποίες εκτιμάται ότι μπορεί να εφαρμοστεί το εν λόγω πρόγραμμα, με την συγκρότηση μωρεώνων. Ενδεχομένως δε, να υπάρξει και πρόταση για παραγωγούς που θα επιθυμούσαν να ενταχθούν σε αυτό και οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις.

Θα ακολουθήσει στη συνέχεια, σε νέα συνάντηση -με τη συμμετοχή στελεχών των 4 ΔΑΟΚ αλλά και των ενδιαφερόμενων παραγωγών-, η ανάλυση της μεθοδολογίας προκειμένου να οριστικοποιηθεί η υλοποίηση του προγράμματος.

Παράλληλα, στο ίδιο πλαίσιο, θα προγραμματιστούν ημερίδες ενημέρωσης στις περιοχές της κάθε μιας από τις 3 Π.Ε. που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα.

Στη χθεσινή συνάντηση, στην Καλαμάτα, μετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα και θεμάτων αναπτυξιακών νόμων Στάθης Αναστασόπουλος, ο μελετητής Κωνσταντίνος Οικονόμου, ο διευθυντής του ΣΚΕΕ (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων)

Μελέτης Καραμπίνης καθώς επίσης ο γενικός διευθυντής ΔΑΟΚ της έδρας Δημήτρης Μητρόπουλος, οι προϊστάμενοι των ΔΑΟΚ Αρκαδίας Αναστασία Σταυροπούλου, Μεσσηνίας Ευσταθία Γεωργακοπούλου και Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος και από τη ΔΑΟΚ Λακωνίας ο προϊστάμενος Εγγείων Βελτιώσεων της εν λόγω Διεύθυνσης Γιώργος Μπουραζάνης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis