home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Τα «ραβασάκια» της ΔΕΥΑΝ που ενόχλησαν τον Ορφανό

«Προεκλογικό αγώνα με τα χρήματα των δημοτών κάνει ο Δημήτρης Κωστούρος», σύμφωνα με τον Δημήτρη Ορφανό
ΔΕΥΑΝ

«Προεκλογικό αγώνα με τα χρήματα των δημοτών κάνει ο Δημήτρης Κωστούρος», σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Δημήτρης Ορφανός, φωτογραφίζοντας κάποια «ραβασάκια» -όπως τα αποκαλεί- που έστειλε η ΔΕΥΑΝ σε καταναλωτές, μαζί με τους λογαριασμούς του νερού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων:

«Μερικές εβδομάδες πριν, καταγγέλλαμε την απερχόμενη δημοτική αρχή ότι, σύμφωνα με αναφορές συμπολιτών μας, μαζί με τους λογαριασμούς ύδρευσης της ΔΕΥΑ Ναυπλιέων, για τη Δημοτική Ενότητα Ασίνης, στέλνονταν και «ραβασάκια» όπου διαφημίζονταν τα πεπραγμένα του κ. Κωστούρου.

Πρόκειται ξεκάθαρα για προσπάθεια προβολής του υποτιθέμενου έργου του. Υποτιθέμενου, γιατί πρόκειται κυρίως για δράσεις χρηματοδοτούμενες από ευρωπαϊκά προγράμματα και για τις οποίες το Υπουργείο Εσωτερικών και η Περιφέρεια, ενημερώνουν και βοηθούν διαρκώς τους δήμους, προκειμένου να υποβάλουν προτάσεις για να ενταχθούν σε αυτές τις δράσεις.  

Το υλικό που διανεμήθηκε με τους λογαριασμούς ύδρευσης της ΔΕΥΑΝ, είναι προεκλογικό υλικό, από τη στιγμή που προβάλει τις δράσεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Ωστόσο, από τη στιγμή που από τις 8 Αυγούστου ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική περίοδος, σύμφωνα με τις διατάξεις του εκλογικού νόμου (Ν. 3870/10) «Δεν είναι επιτρεπτή η προώθηση προεκλογικού υλικού με χρήση του συστήματος διακίνησης της αλληλογραφίας του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., των Ν.Π.Ι.Δ. του δημόσιου τομέα του ν. 1256/1982 (ΦΕΚ 65 Α’), όπως ισχύει, των Ν.Π.Δ.Δ. των Ο.Τ.Α. και των επιχειρήσεων τους (παρ. 6 άρθρο 5 Ν.3870/10).

Πρωτίστως, ο κ. Κωστούρος με την ενέργειά του να χρησιμοποιεί τις δομές της ΔΕΥΑΝ για να διαφημίζει τα πεπραγμένα του, αντιβαίνει τα όσα προβλέπει ο εκλογικός νόμος.

Δευτερευόντως, επιβαρύνει το σύστημα διακίνησης αλληλογραφίας της καταχρεωμένης ΔΕΥΑΝ, χρησιμοποιώντας τα χρήματά της και το προσωπικό της, για να αποστείλει αυτά τα ραβασάκια.

Της ΔΕΥΑ Ναυπλιέων η οποία, όπως αναδείξαμε με στοιχεία, αδυνατούσε να καλύψει τις λειτουργικές της ανάγκες και επιβάρυνε τον Δήμο με ένα τεράστιο ποσό που ήδη ξεπερνά τις 390.000 €, και για το ακριβές ύψος του οποίου ο κ. Κωστούρος αδιαφορεί να ενημερώσει τους συνδημότες μας μέχρι σήμερα.  

Και σα να μην έφτανε μόνο αυτό, τις προηγούμενες εβδομάδες, ενημερωθήκαμε από δημοσιεύματα, ότι η καταχρεωμένη ΔΕΥΑΝ σπαταλά 8.000 € από τα χρήματα των δημοτών για να δημοσιεύσει σε ιστοσελίδες, εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς το έργο και τις δράσεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής του κ. Κωστούρου.

Το ίδιο έργο, για το οποίο έστελνε «ραβασάκια» μαζί με τους λογαριασμούς ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Ασίνης.

Μα δεν ντρέπεστε καθόλου;

Επιβαρύνετε οικονομικά μια καταχρεωμένη επιχείρηση για να διαφημιστείτε προεκλογικά;

Σπαταλάτε τα χρήματα των δημοτών για την προβολή σας κ. Κωστούρο;

Δεν αρκούσε ένα δελτίο τύπου ή μια ανακοίνωσης της επιχείρησης, που ούτως ή άλλως θα την αναπαρήγαγαν τα εν λόγω μέσα στο όνομα της ενημέρωσης;

Με ποια κριτήρια μοιράστηκαν τα 8.000 €;

Πόσα είναι τα χρέη της ΔΕΥΑ;

Ποιο είναι το ποσό που ζήτησε η ΔΕΥΑ για οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο;

Για πόσους ακόμα μήνες θα παρακρατείται το ποσό των 15.861,11 €, από τη μηνιαία τακτική χρηματοδότηση του Δήμου, εξαιτίας του ποσού που δόθηκε για την ενίσχυση της ΔΕΥΑ, υποθηκεύοντας τη μελλοντική χρηματοδότηση του δήμου;

Αποκορύφωμα όλων, διαπιστώσαμε ότι η πρωτοφανής και αήθης, επαναλαμβανόμενη για περισσότερες από 20 φορές, προσωπική επίθεση που δέχτηκα από τον Δ. Κωστούρο, πετώντας κάθε λογής απορρίμματα έξω από την οικία μου, ενέργεια που δυσφήμισε πανελλαδικά την πόλη μας και για την οποία δεν ακούστηκε ούτε μία συγνώμη παρά μόνο ανυπόστατες συκοφαντίες, γινόταν χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό όχημα της ΔΕΥΑΝ, τα καύσιμα, τη συντήρηση και τα ανταλλακτικά του οποίου τα πληρώνει ο δημότης του Δήμου…

Η λέξη ντροπή δεν αρκεί για να περιγράψει την κατάσταση που βιώνουμε».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis