home design 800x400

Επίδαυρος: Ασπίδα προστασίας Σαρρή στον σύμβουλό του και σκληρή απάντηση Χρόνη

Ο δήμαρχος είχε καταγγείλει πως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με άλλη παράταξη ήρθε έξω από το σπίτι του με μεγάφωνο και άρχισε να τον βρίζει

Σε ρόλο υπερασπιστή του υποψηφίου συμβούλου του ο Γιάννης Σαρρής μετά το περιστατικό που κατήγγειλε ο δήμαρχος Τάσος Χρόνης ότι το εν λόγω άτομο είχε έρθει μεσάνυχτα έξω από το σπίτι του με μεγάφωνο και άρχισε να τον βρίζει, τόσο τον ίδιο προσωπικά, όσο και την οικογένειά του.

Για το εν λόγω θέμα ο δήμαρχος Επιδαύρου έχει καταθέσει μήνυση κατά του υποψηφίου συμβούλου της παράταξης Σαρρή.

Υπερασπίζεται τον σύμβουλο του ο Γιάννης Σαρρής

Ο Γιάννης Σαρρής σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Είμαι βέβαιος πως όλοι έχετε πληροφορηθεί το περιστατικό που έγινε προχθές το βράδυ, μεταξύ του υποψήφιου μας Τάκη Κονίδα και της συζύγου του Δημάρχου εν γνώση του ίδιου.

Καιρός λοιπόν να τοποθετηθώ.

Αν το θέμα ήταν ανάμεσα σ’ ένα σόι, κάτι που εντέχνως αποκρύπτει ο κ. Χρόνης, δεν θα ασχολούμουν καν.

Όμως δεν είναι. Το θέμα που έχει ανακύψει είναι βαθιά δημοκρατικό.

Έχει ή δεν έχει δικαίωμα ο οποιοσδήποτε να είναι υποψήφιος με όποιον κρίνει;

Είναι ή δεν είναι πολιτικά ανήθικο να απειλείται ένας υποψήφιος αντιπάλου συνδυασμού για το τι “θα πάθει” μετά τις εκλογές;

Είναι ή δεν είναι απόλυτη ένδειξη αλαζονείας και κατάχρησης εξουσίας η “υπόδειξη” περί ηρεμίας με αντάλλαγμα να αποσυρθεί ο υποψήφιος μας από το ψηφοδέλτιο;

Για όλα αυτά τα ερωτήματα υπάρχουν δυο βεβαιότητες.

Πρώτον, ότι υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες και οπτικό υλικό από κάμερες σπιτιού.

Και δεύτερον, ότι και οι κάμερες και οι μάρτυρες θα πουν τα πράγματα με το όνομά τους στο δικαστήριο.

Το δικαστήριο όμως θα βγάλει την απόφαση του μετά τις εκλογές.

Οι δημότες όμως μπορούν να βγάλουν την πολιτική τους απόφαση στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Θέλουμε έναν Δήμαρχο και μια δημοτική αρχή με αυτά τα χαρακτηριστικά;

Που δεν λογαριάζουν τίποτα και κανέναν; Ούτε καν τους συγγενείς τους για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Οι ενδοοικογενειακές διαφορές πρέπει να λύνονται εντός του οικογενειακού κύκλου.

Θέλουμε έναν Δήμαρχο που για να έχει την εξουσία τάζει, δίνει δουλειές, υποτιμά τους δημότες και εκβιάζει για την επόμενη ημέρα;

Ας το σκεφτούμε όλοι. Γιατί όταν καίγεται η αυλή του γείτονα, είναι ζήτημα χρόνου να καεί και η δική μας. Όταν κάποιος συμπεριφέρεται με αυτές τις λογικές στο σόι του, είναι ζήτημα χρόνου να το κάνει και αλλού.

Υ.Γ. Προς τιμήν του ο Τάκης Κονίδας παραμένει στο ψηφοδέλτιο μας. Και μπράβο του».

Τ. Χρόνης: «Πλυντήριο τραμπουκισμών και πολιτικού βόθρου»

Ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης δεν άφησε αναπάντητη την παραπάνω ανακοίνωση λέγοντας:

«Δυστυχώς ο διπρόσωπος κ. Σαρρής δεν βρήκε το θάρρος να απαντήσει στα γεγονότα που έγιναν το ξημέρωμα του Σαββάτου από τον εκλεκτό του, όπως μου απάντησε εμένα προσωπικά στη 1:00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας!

Πως να το κάνει άλλωστε αυτό όταν μετά την προφορική καταδίκη του γεγονότος σε εμένα έξω από το γραφείο του, έπρεπε να περάσει από το διευθυντήριο του συνδυασμού του να “καλύψει” τα ακάλυπτα;

Λειτουργώντας ως πλυντήριο τραμπουκισμών και πολιτικού βόθρου για μικροπολιτικά οφέλη έγραψε το μεσημέρι της ίδιας μέρας την ανακοίνωση του υποψηφίου του και αντί να παραμείνει εκεί προχώρησε και σε δική του ανακοίνωση, βγάζοντας και εισαγγελικό πόρισμα για τα γεγονότα, επικροτώντας και με έμφαση (!!!) την απόφαση του εκλεκτού του ότι έμεινε στην ομάδα και δεν έφυγε!!!

Ευτυχώς που κάνατε αυτή τη δήλωση κ. Σαρρή γιατί δείξατε το πολιτικό σας ήθος και ύφος. Μας βγάλατε από τη δύσκολη θέση να σας συγχαρούμε σε περίπτωση που είχατε το θάρρος, έστω να νουθετήσετε τον υποψήφιό σας!

Μιλάτε για οικογενειακά θέματα, θίγετε ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την εκλογική διαδικασία, καθώς δεν είναι υποψήφιοι και όλα αυτά τα χρόνια έχουν δείξει διακριτική στάση σε κάθε θέμα που έχει να κάνει με το Δήμο και τη λειτουργία του, ακόμα και ως πολίτες που έχουν δικαίωμα να παρέμβουν. Φυσικά αναφέρομαι στη σύζυγό μου, την οποία στοχοποιείτε μονίμως στα δελτία τύπου σας.

Ευτυχώς γνωριζόμαστε πολύ καλά και ο καθένας έχει διαγράψει την πορεία του στo μικρό μας τόπο! Άλλος με τη δουλειά και την κοινωνική του παρουσία και άλλος με την προκλητική του συμπεριφορά!

Για να βάζουμε όμως τα πράγματα σε μια σειρά, δεν θα μπω στη διαδικασία να αναφέρω πάλι το περιστατικό, καθώς αυτό το έκανα ήδη και σε προσωπικό επίπεδο στον υποψήφιο Δήμαρχο όσο και στην Αστυνομία τη οποία κάλεσα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ο εμπλεκόμενος την αντιλήφθηκε, αλλά αρκέστηκε σε επιφωνήματα αντί να ανοίξει την πόρτα να δώσει τις δικές του εξηγήσεις.

Θα πω όμως ότι ουδέποτε πρότεινα στον εκλεκτό σας να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο μας, καθώς για να γίνει αυτό ζητούσε ως αντάλλαγμα συγκεκριμένη εκδούλευση, το επονομαζόμενο και ρουσφέτι, την οποία διαφήμιζε κιόλας στον περίγυρό του.

Σας τα ανέφερα όλα κ. Σαρρή με ονόματα και λεπτομέρειες και μου δηλώσατε άγνοια και ουσιαστικά αδυναμία υλοποίησης τέτοιων “επιθυμιών”, όπως είναι φυσικό.

Βέβαια οι ιδιωτικές συζητήσεις για να αποδειχθούν χρειάζεται αυτοί πουν τις κάνουν να διαθέτουν υψηλό κώδικα τιμής και ντομπροσύνη, άρα δεν περιμένω και πολλά…

Το κλίμα πόλωσης που επιχειρεί η ομάδα Σαρρή να δημιουργήσει είναι το τελευταίο ανάχωμα πριν τη συντριπτική ήττα στις εκλογές του Οκτωβρίου. Ήττα όχι μόνο προσωπική και πολιτική αλλά ήττα πολιτικής νοοτροπίας και πισωγυρίσματος.

Δυστυχώς τα απόνερα αυτής της νοοτροπίας θα θίξουν τον τόπο και τους υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους οι οποίοι έπρεπε να ασχολούνται με τα κοινά!

Προφανώς και δεν τους ενδιαφέρει, προφανώς και με κάθε τρόπο ο στόχος είναι ένας να “φύγει ο Χρόνης”, έτσι απλά χωρίς σχέδιο, χωρίς όραμα, χωρίς σκέψη!

Δυστυχώς ο κ. Σαρρής και η ηγετική ομάδα του συνδυασμού του είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΉ διαφορά σε σχέση με όσες εκλογές μπορούμε να θυμηθούμε, όπου τέτοια τοξικότητα όχι μόνο δεν υπήρχε αλλά δεν σκεφτόμασταν ότι μπορεί να υπάρξει!

Προσπαθώ και προσπαθούμε να αναδείξουμε το έργο μας και το όραμά μας για τη συνέχεια του μεγάλου έργο που ξεκίνησε το 2019. Με αυτά τα στοιχεία θα πάμε στις εκλογές και με τα πρόσωπα που επιλέξαμε για την επόμενη μέρα της διοίκησης μας και σταματώ αυτό τον προεκλογικό κατήφορο εδώ!

Μείνετε σε αυτά και εσείς κ. Σαρρή, αν έχετε κάτι να δείξετε, αλλιώς διαβάστε του στίχους του Καβάφη: Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις.

Συνεχίζουμε ταπεινά αλλά δυνατά για να μη ζήσει ο τόπος μαύρες μέρες!»

Σχόλια

Exit mobile version