home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Έφυγε από τη ζωή ο φιλόλογος μιας αλησμόνητης εποχής Στέλιος Σαλεσιώτης

Ο εκλιπών υπήρξε καθηγητής του γυμνασίου Ναυπλίου τη δεκαετία του ’70, έχοντας για μαθητές του εξέχοντες σήμερα Ναυπλιώτες.
Στέλιος Σαλαεσιώτης

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή ο φιλόλογος του εξατάξιου τότε γυμνασίου Ναυπλίου τη δεκαετία του ’70, Στέλιος Σαλεσιώτης. Παντρεμένος με την επίσης καθηγήτρια φιλόλογο Μιμίκα Δουλιγέρη.

Μεταξύ των πρώην μαθητών του ο Γιάννης Γαλανόπουλος που θυμάται έντονα τη συγκίνηση του όταν τον τίμησαν πριν αρκετά χρόνια, σε συνάντηση των αποφοίτων του 1976.

85 χρόνια 1ο Λύκειο Ναυπλίου

Ο Τόλης Κοΐνης έγραψε για το θάνατό του:

«Ένας δάσκαλος από μία αλησμόνητη εποχή. Καλό ταξίδι κ. Σαλεσιώτη…

Ο κ. Σαλεσιώτης δεν θα μας ξαναπεί ποιο είναι το υποκείμενο και το αντικείμενο σε μια πρόταση. Θα μιλάει στους αγγέλους απλά… Ίσως, να τους διαβάζει αποσπάσματα από τον «Φωτεινό» του Βαλαωρίτη και σίγουρα οι άγγελοι θα τον προσέχουν περισσότερο από ότι εμείς, κάποτε…

Ο Στέλιος Σαλεσιώτης ήταν καθηγητής σε μια αλησμόνητη εποχή. Όταν τα τμήματα είχαν 50 και 60 παιδιά και έπρεπε και να διδάξει, να εξετάσει και να επιβάλλει την απαιτούμενη για το μάθημα ησυχία. Σήμερα, τα πράγματα είναι σαφώς πιο ανθρώπινα.

Ήταν την εποχή με τις δυο βάρδιες στα σχολεία και που έπεφτε το ξύλο και οι τιμωρίες (ήταν από τις εξαιρέσεις).

Αύριο (σσ. σήμερα) τον αποχαιρετούμε και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην κ. Μιμίκα, στα κορίτσια και τις οικογένειές τους».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis