home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πελοπόννησος: Τα πλήγματα των παραγωγών και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Σοβαρά προβλήματα σε πολλές καλλιέργειες που επηρεάζουν ζωτικά, το εισόδημα των αγροτών, αλλά και ένα σωρό άλλες δράσεις
Χωράφι καλλιέργεια αγρότες

Σοβαρότατα πλήγματα έχουν υποστεί, όλο αυτό το διάστημα, οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως τονίστηκε στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου. Οι διευθυντές των ΔΑΟΚ, όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, παρέθεσαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, οι καλλιέργειες έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά.

Ο καύσωνας, οι αιφνιδιαστικές ισχυρές και επίμονες βροχοπτώσεις, το χαλάζι, η ακαρπία, ο περονόσπορος, η προβληματική άρδευση, η κλιματική αλλαγή, είναι μερικά απ’ τα αιτία αυτής της κατάστασης που εξωθεί τους αγρότες σε έξοδο από το επάγγελμα.

Έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα σε πολλές καλλιέργειες που επηρεάζουν ζωτικά, το εισόδημα των αγροτών, αλλά και ένα σωρό άλλες δράσεις του συγκεκριμένου τομέα της οικονομίας.

Στην πολύωρη συζήτηση, εκφράστηκε η αναγκαιότητα να υπάρξει μία συγκροτημένη αγροτική πολιτική, ώστε να μην επέλθει η οριστική εγκατάλειψη της υπαίθρου.

Κατά πλειοψηφία, πέρασε και μία σχετική πρόταση – απόφαση. Οι αντίστοιχες προτάσεις που κατατέθηκαν από τις παρατάξεις Γιώργου Δέδε και Γιώργου Κάτσαρη δεν βρήκαν ανταπόκριση.

Όπως επισημάνθηκε, αρκετές από τις ζημιές δεν καλύπτονται απ’ τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και θα πρέπει να αναζητηθούν άλλες πηγές χρηματοδότησης, όπως οι κρατικές οικονομικές ενισχύσεις και το Ευρωπαϊκό Ταμείο της Κλιματικής Κρίσης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis